دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

علت تغییر رنگ چشم نوزادان چیست؟

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :07 بهمن ، 1397
علت تغییر رنگ چشم نوزادان چیست؟

تغییر رنگ چشم نوزادان به چه دلایلی رخ می دهد؟

نوزاد در روزهای اول با رنگ چشمان متمایل به آبی خاکستری و روشن متولد می شود و این موضوع برای ما شرقی ها که اغلب رنگ چشمان تیره ای داریم تعجب بر انگیز است. و در اکثر موارد والدین با دیدن رنگ چشمان فرزندانشان خوشحال می شوند و فکر می کنند که چشمان فرزندانشان روشن و اروپایی است. اما این رنگ روشن خیلی طولانی نمی شود و با گذر زمانی کوتاه رنگ چشمان فرزندان تغییر می کند و تیره می شود. از قدیم الایام تا به امروز آدمیان بر این عقیده اند که نوزاد تا 40 روزه نشود نمی توان تشخیص داد که رنگ چشمش چه رنگی است؟

تغییر رنگ چشم نوزادان تازه متولد شده

عنبیه که همان پرده رنگی داخلی چشم است که در وسط مردمک چشم قرار دارند و محل ورود نور به چشم است در روزهای ابتدایی تولد نوزاد فاقد تجمع رنگدانه است و به میزان کمی رنگدانه دارد و به همین دلیل است که لایه پشت عنبیه از بین لایه جلویی با تعداد کم رنگدانه ظاهری متمایل به آبی خاکستری ایجاد می کند. درست است که ایجاد رنگدانه در قسمت جلویی عنبیه چشم با سرعت اتفاق می افتد و رنگ نهایی چشم در همان یکی دو ماه اول مشخص می شود اما افزایش پیگمان ها در عنبیه چشم تا دو سالگی ادامه خواهد داشت. به همین دلیل این امکان وجود دارد که کودک در ماهه ای بعد زندگی و حتی در سال های دوم زندگی دچار تغییر رنگ در چشم هایش شود. هر چه تجمع رنگدانه در عنبیه بیشتر شود رنگ چشم تیره تر می شود.

تغییر رنگ چشم نوزادان

تاثیر عوامل محیطی بر روی رنگ چشم 

شرایط جغرافیایی مانند میزان نور محیط در ساخت رنگدانه و میزان تیرگی چشم می تواند تا مقدار زیادی تاثیر داشته باشد. حضور کودک در فضای باز و همچنین در نور آفتاب همانگونه که بر روی پوست تاثیر می گذارد به همین میزان بر روی رنگدانه چشم ها موثر است.

عنبیه چشم که رنگ چشم را مشخص می کند نه تنها باعث ایجاد تنوع در چشم های مختلف می شود بلکه با ایجاد روزنه ورود نور که به شکل یک سوراخ گرد و با قطر تقریبی بین سه تا چهار میلی متر در وسط عنبیه چشم قرار دارد و باعث ایجاد راه ورود نور برای تشکیل تصویر روی پرده شبکیه چشم ها می شود و به وضوح تصاویر کمک می کند. از دیگر وظایف عنبیه این است که از ورود نورهای پراکنده اطراف به چشم جلوگیری می کند.

بیماری آلبینیسم چیست؟

عضلات پنهان در مردمک چشم بر اثر شدت های نور باز و بسته می شود و شدت و کاستی نور ورودی به چشم را کنترل می کند. وجود رنگدانه یا پیگمان در عنبیه چشم نشانه ی سلامتی چشم است. چرا که اگر این رنگدانه ها وجود نداشته باشند و در هفته های اولیه زندگی تکمیل نشوند، می تواند نشانه ای از بیماری آلبینیسم شود. در آلبینیسم، نوزاد علاوه بر کمبود رنگدانه در چشم ها، در پوست نیز رنگدانه ندارد و در لغات عامه ی مردم به بیماری زالی دچار شده است. اما در مواردی بیماری آلبینیسم فقط به چشم ها محدود می شود. بیماری زالی زمانی که فقط به چشمها محدود می شود باعث اختلالاتی در چشم و سیستم بینایی کودک می شود. 

بیماری آلبینیسم

در بیماری آلبینیسم علاوه بر مراقبت های پزشکی جامع، این کودکان به عینک طبی نمره دار و یا به عینک های جذبی استفاده ی بیشتری دارند. این گونه عینک های آفتابی جاذب با برخورداری از UV از آسیب های بیشتر به سیستم بینایی این کودکان جلوگیری می کنند و در تکامل بهتر سیستم بینایی نقش موثر دارند. این نوزادان بیشتر از بقیه نوزادان به نور حساس هستند و نسبت به نور واکنش شدید نشان می دهند به همین دلیل است که عینک های آفتابی_طبی که به لایه های جاذب UV که توسط اپتومتریست و چشم پزشک تجویز می شوند بسیار کمک می کند.

مطالب مربوط با علت تغییر رنگ چشم نوزادان چیست؟
15 نکته مهم در مورد بوتاکس دور چشم که باید بدانید

15 نکته مهم در مورد بوتاکس دور چشم که باید بدانید

تزریق بوتاکس دور چشم دارای نکات مهمی بوده که باید به تمام آنها توجه داشته باشید تا نتایج خوبی را از تزریق بوتاکس ببینید
بیشتر
قیمت تزریق ژل پرفکتا به نواحی مختلف صورت

قیمت تزریق ژل پرفکتا به نواحی مختلف صورت

ژل پرفکتا از انواع فیلرهای مناسب صورت بوده که دارای انواع مختلف با ویژگی های و کاربردهای متعدد در قیمت مناسب می باشد.
بیشتر
گلوکوم مادرزادی چیست و راه های درمان آن کدام است

گلوکوم مادرزادی چیست و راه های درمان آن کدام است

گلوکوم مادرزادی چیست و چه علایم و عوارضی را دارد؟ امروزه بسیاری از افراد و والدین به دنبال پاسخ مناسبی برای سوال گلوکوم مادرزادی چیست هستند. 
بیشتر
عوارض خشکی چشم

عوارض خشکی چشم

خشکی چشم یکی از بیماری های رایج چشمی بوده که می تواند در هر سنی و بنا به دلایل مختلفی در افراد این بیماری به وجود آید و عوارض متعددی را با خود به همراه خواهد داشت.
بیشتر
6LdhPwgbAAAAAMu0Zi9ePAgqbmwgzXXDuDGupz0I