دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

آینده معاینات چشم پزشکی کودکان چیست

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :12 اسفند ، 1397
آینده معاینات چشم پزشکی کودکان چیست

با توجه به تفاوت ساختار ساختمان چشم در بزرگسالان و کودکان، به طور حتم چشم پزشکی کودکان با بزرگسالان تفاوت هایی دارد که در این مقاله ما می خواهیم به بررسی آینده چشم پزشکی در کودکان بپردازیم و اهمیت معاینات چشمی در کودکان را مورد بررسی قرار دهیم.

تفاوت چشم پزشکی کودکان و بزرگسالان

در کودکی، چشم ها از نظر ساختمان تکامل پیدا نکرده که این امر موجب تفاوت ساختمانی چشم کودک و بزرگسال می شود. به طوری که تکامل چشم نه تنها از نظر ساختمانی بلکه از نظر کارکرد نیز بین کودکان و بزرگسالان متفاوت می باشد. با این وجود به طور حتم انجام معاینات چشم پزشکی کودکان بسیار حائز اهمیت می باشد. در این بین توجه داشته باشید که اگر بیماری های چشم کودک بررسی نشود به طور قطع  تکامل اجزا بدن که مرتبط با چشم هستند صورت نمی گیرد که این امر می‌تواند مانع رشد مغز کودک شده و مشکلات زیادی از جمله تنبلی یک یا دو چشم را برای کودک شما به وجود آورد. با توجه به این موضوع می توان به آینده چشم پزشکی کودکان پی برد.

اهمیت چشم پزشکی کودکان

توجه داشته باشید که در معاینات چشم پزشکی موارد بسیار زیادی توسط دکتر متخصص مورد بررسی قرار می گیرد که نشان دهنده اهمیت این معاینات می باشد. با توجه به این موضوع اگر تمایل دارید که کودک شما سالم باشد به طور حتم می توانید با انجام معاینات چشم پزشکی این امر را میسر نمایید. در این معاینات، پزشک متخصص چشم ها را از نظر ابتلا به بیماری های شایع چشم و هماهنگی دو چشم بررسی می کند؛ همچنین توجه داشته باشید که بر اساس معاینه چشم بسیاری از بیماری ها از جمله تومورها، بیماری های مغزی و یا انواع دیگر بیماری ها که در دیگر جاهای بدن ممکن است رخ داده باشد، به طور کامل بررسی می شود. با توجه به این موارد حتماً شما هم به اهمیت معاینه چشم در کودکان پی بردید اما سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید این است از چه سنی باید این معاینات آغاز شود و هر چند وقت یک بار تکرار شدن آن لازم است؟

معاینه چشم کودکان

اولین معاینه چشم در کودکان

امروزه افراد زیادی پس از ورود فرزندانشان به مدرسه و شروع کردن آن ها به درس خواندن اقدام به انجام معاینه چشم پزشکی کودکان می کنند‌. اما توجه داشته باشید که باور غلطی که در اینجا وجود دارد این است که پدر و مادرها فکر می کنند تا زمانی که فرزندشان به مدرسه نرود به معاینات چشمی نیاز ندارد در حالی که چنین باوری صحیح نیست؛ چرا که طبق آمار ۵ تا ۱۰ درصد کودکانی که در سنین قبل از دبستان هستند به نوعی با مشکلات چشمی مواجه بوده و از آن رنج می برند. توجه داشته باشید که اولین معاینه چشم در زمان تولد و هنگامی که نوزاد به دنیا می آید از سوی پزشک کودک یا پرستار آموزش دیده انجام می شود که این معاینه به طور کلی تنها برای تشخیص ترشحات چرکی چشم و تشخیص برخی از انواع آب مروارید های مادرزادی می باشد.

تفاوت معاینه چشم کودکان با بزرگسالان

فواصل زمانی چشم پزشکی کودکان

بر اساس توصیه انجمن بینایی سنجش آمریکا، توصیه هایی که ذکر شده است نشان دهنده این است که پس از معاینه ی هنگام تولد، لازم است که اولین معاینه کامل چشم در ۶ ماهگی انجام شود و معاینه دوم نیز در سه سالگی و معاینه سوم قبل از ورود به مدرسه صورت پذیرد؛ زیرا با توجه به اهمیت چشم پزشکی در کودکان به طور حتم نیاز به  انجام تمامی این موارد می باشد. توجه داشته باشید زمانی که بچه ها به مدرسه می روند و مشغول تحصیل می شوند در صورتی که از عینک استفاده نمی کنند باید هر دو سال یکبار معاینه چشم آن ها تکرار شود و کودکانی که عینک می زنند حداقل سالی یک بار باید برای معاینات چشمی اقدام نمایند. البته روند معاینات چشمی با توجه به تشخیص متخصص چشم، ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. 

بنابراین بهتر است جهت جلوگیری از بیماری های جدی اطفال و درمان تنبلی چشم، معاینات کودکی را جدی بگیریم و سریع تر اقدام کنیم.

مطالب مربوط با آینده معاینات چشم پزشکی کودکان چیست
آیا بیماری صرع روی سلامت چشم اثر می گذارد

آیا بیماری صرع روی سلامت چشم اثر می گذارد

مطالعه اثرات تشنج بر روی چشم ها به بسیاری از محققان و پزشکان کمک می کند تا تشنج هایی با منشا صرع و تشنج های غیر صرعی را تشخیص دهند.
بیشتر
بوتاکس بهتره یا تزریق چربی

بوتاکس بهتره یا تزریق چربی

بوتاکس و تزریق چربی از روش های جوانسازی پوست بوده که هرکدام کاربردها و مزایای خود بوده که همین امر موجب تفاوت هایی در بین این دو روش شده است.
بیشتر
تاثیر لنزهای تماسی برای جلوگیری از پیشرفت میوپیا

تاثیر لنزهای تماسی برای جلوگیری از پیشرفت میوپیا

این نمونه لنزهای تماسی که شارژی هستند به آسانی می توانند ضمن درمان نزدیک بینی شما برای جلوگیری از پیشرفت میوپیا بسیار موثر باشند.
بیشتر
کدام بیماری ها زنگ خطری برای تاری دید هستند

کدام بیماری ها زنگ خطری برای تاری دید هستند

از بیماری های خطرناک برای تاری دید می توان به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون و... اشاره کرد. برای پیشگیری از ایجاد تاری دید بهتر است بیماری های خطرناک برای تاری دید را شناسایی کنید.
بیشتر
6LdhPwgbAAAAAMu0Zi9ePAgqbmwgzXXDuDGupz0I