دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

روش تشخیص و جلوگیری از بیماری تنبلی چشم

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :28 فروردین ، 1399
روش تشخیص و جلوگیری از بیماری تنبلی چشم

همانطور که میدانید یکی از بیماری هایی که گریبان گیر بیشتر کودکان و بزرگسالان شده است تنبلی چشم می باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده چیزی حدود 1.000.000 نفر مبتلا به تنبلی چشم هستند. اگر افراد مبتلا به بیماری در دوران کودکی معاینات لازم را انجام می دادند و راه های لازم برای جلوگیری از مبتلا شدن را پیش می بردند، هرگز مبتلا به مشکلات بینایی نمی شدند. بیماری تنبلی چشم یکی از عواملی است که باعث کم بینایی و یا حتی نابینایی چشم می شود. با ما همراه باشید تا با روش های جلوگیری از تنبلی چشم و درمان آن آشنا شوید.

تنبلی چشم در کودکان

تنبلی چشم

درست است وقتی به چشمان یک کودک نگاهی می کنید، به نظر سالم می رسند و هیچ گونه مشکلی در آنها دیده نمی شود، اما گاهی اوقات در مواردی دیده شده است که چشمان بعضی از کودکان سالم نیستند و مشکلاتی در دید دارند. بهتر است بدانید که مرکز و اعصاب بینایی یک فرد از دوران جنینی آغاز می شود و این روند تا چند سال ادامه دارد. علت تنبلی چشم می توان با مشکل دید چشم در افراد بوجود می آید و دلایل مختلفی مانند دوربینی، نزدیک بینی، انحراف چشم، افتادگی پلک و حتی عدم شفافیت مسیر بینایی داشته باشد. تمامی افراد با تشخیص به موقع تنبلی چشم می توانند از این بیماری جلوگیری کنند و چشمانی سالم و بدون هر گونه مشکلی به فرزندان خود هدیه دهند.

تنبلی چشم

علائم تنبلی چشم

همانطور که گفته شد تنبلی چشم در سنین پایین و در کودکان بیشتر روی می دهد. در بیشتر موارد کودکان قادر به بیان مشکلات بینایی خود نیستند و مشکلات بینایی آنها روز به روز شدیدتر می شود. علائم بیماری تنبلی چشم از انحرافات چشمی، کدورت قرنیه، دوربینی و نزدیک بینی ایجاد می شود. اما اگر این تنبلی از انکساری باشد، روند تشخیص این بیماری کمی مشکل ساز خواهد شد. در بیماری انکساری کودک قادر است با یک چشم دید کامل داشته باشد. چشم سالم جای چشم بیمار را پر می کند و مشکل دیده نمی شود. اما با تشخیص به موقع والدین و پزشکان روند درمان سریع انجام خواهد شد.

معاینه کودکان برای تنبلی چشم

عوارض تنبلی چشم

در صورتی که تنبلی چشم به موقع درمان نشود باعث مشکلات حادی در فرد می شود که حتی بعضی از عوارض آن جبران ناپذیر هستند. یکی از عوارض تنبلی چشم از بین رفتن دید فرد مبتلا می باشد. به گونه ای که دید سه بعدی فرد از بین خواهد رفت. یکی دیگر از عوارض این بیماری نقص در بینایی فرد و تنبلی دائمی خواهد بود. البته در مواردی دیده شده است که فرد به طور کامل بینایی خود را در سنین بالا از دست می دهد. تنها راه جلوگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع آن در دوران کودکی و درمان آن می باشد.

معاینه و تست تنبلی چشم برای کودکان

روش تشخیص بیماری تنبلی چشم

بهتر است بدانید که تشخیص تنبلی چشم کار اصلا ساده و آسانی نیست. والدین به آسانی متوجه مشکلات بینایی کودکان خود نمی شوند. در صورتی که والدین مشکلات بینایی کودک خود را تشخیص دهند و بفهمند که کودک آنها دچار بیماری انحراف چشم است. به راحتی می توان درمان ان را آغاز کرد.
در بعضی از موارد دیگر ضعف بینایی کودک که ناشی از دوربینی و یا نزدیکی بینی در یک چشم باشد، دکتر با دادن عینک برطرف می کند. اما گاهی اوقات مشکلات بینایی کمی حادتر است و کودک مبتلا به سایر بیماری ها می باشد که باعث کاهش بینایی شده است. دکتر روش های درمانی مختلفی را برای درمان ارائه می دهد و حتی گاهی اوقات پزشک معالج بیماری را از طریق جراحی درمان می کند.
بهترین سن درمان بیماری تنبلی زیر 7 سالگی می باشد. چرا که در زیر این سن سیستم بینایی کودک هنوز تکمیل نشده است و مقاومت و استحکام ندارد. در این دوران درمان بهترین راه است و نتیجه بهتری می دهد. در صورت تشخیص بیماری تغییری خوبی در روند درمان فرد بیمار دیده می شود و می توان با بهترین روش های پزشکی ممکن دید بهتری به کودکان و بزرگسالان داد.

روش جلوگیری از تنبلی چشم

همانطور که گفته شد بیماری تنبلی قابل درمان است. در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است و سریع می توان بینایی را بهبود بخشید. بهتر است والدین کودکان خود را در دوران کودکی نزد دکتر چشم پزشک دکتر پورمازار ببرند تا دکتر معاینات لازم را انجام داده و تا قبل از اینکه چشم کودک به عمل تنبلی چشم نیاز داشته باشد با قیمت مناسب تر دتنبلی چشم کودک خود را درمان نمایید . در صورتی که هر گونه مشکلی در چشم کودک وجود داشته باشد با تشخیص به موقع می توان تمامی مشکلات را برطرف کرد.
به گونه ای می توان گفت که غربالگری تنبلی چشم یکی از بهترین راه های تشخیص بیماری است. به همین منظور والدین باید حساسیت لازم را برای تشخیص و درمان بیماری انجام دهند.
والدین تنها افرادی هستند که به طور 24 ساعته در ارتباط با کودکان خود هستند. والدین می توانند به طور مداوم کودکان خود را به پزشکان متخصص ببرند و از روش های درمانی آگاه شوند. آگاهی والدین از روش های درمانی و تشخیص بیماری کمک بزرگی به کودک می کند. شما نیز اگر سلامتی کودک و فرزندتان برای شما مهم است همین حالا اقدام کنید و از روش های تشخیص آشنا شوید.

مطالب مربوط با روش تشخیص و جلوگیری از بیماری تنبلی چشم
درمان افتادگی پلک با تزریق بوتاکس

درمان افتادگی پلک با تزریق بوتاکس

درمان افتادگی پلک با تزریق بوتاکس هم ممکن است و می توانید زیبایی چهره خود را از این طریق چند برابر کنید. افتادگی پلک یا بلوفاروپتوز به شرایطی گفته می شود ک پلک بالایی بیافتد.
بیشتر
عفونت چشم کودکان

عفونت چشم کودکان

عفونت چشم کودکان عارضه‌ای رایج است که معمولا در اثر آلودگی رخ می‌دهد؛ اما روش های درمان ساده‌ای دارد که در این مطلب از آن‌ها مطلع خواهید شد.
بیشتر
آبله مرغان در چشم کودکان

آبله مرغان در چشم کودکان

اگر فکر می‌کنید آبله مرغان در چشم نمی‌زند، در اشتباه هستید. در این مطلب با علائم و درمان زونای چشمی کودکان آشنا خواهید شد.
بیشتر
لیزر شبکیه یا رتین چیست

لیزر شبکیه یا رتین چیست

لیزر شبکیه یا رتین چیست؟ سوالی است که ذهن افراد را درگیر کرده است. در پاسخ به سوال لیزر شبکیه یا رتین چیست؟ عملی که کار انسداد ورید شبکیه را برعهده دارد.
بیشتر
6LdhPwgbAAAAAMu0Zi9ePAgqbmwgzXXDuDGupz0I