گاهی نازکی شبکیه چشم مشکلاتی را در دید افراد ایجاد نموده که به ناچار باید به دنبال راه های درمانی موثری برای رفع نازکی شبکیه چشم باشیم. یکی از لایه های مهم که در چشم وجود دارد و جزء قسمت های داخلی آن است، شبکیه نام دارد. شبکیه شامل تعداد کثیری از سلول های عصبی و گیرنده ی نوری می باشد. این لایه بسیار نازک توانسته ۷۵ درصد از کل حجم چشم را در بر بگیرد و نقش بسیار پر رنگی در بینایی دارد.
یکی از عمده ترین بیماری های چشمی نازک شدن شبکیه چشم بوده که به صورت نزدیک بینی زیاد و یا کاهش بینایی شدید خود را بروز داده که سبب شده تا سلول های مغزی که دوپامین را از خود ترشح می کنند کاهش پیدا نمایند. دوپامین نوعی انتقال دهنده ی موثر و شیمیایی در مغز بوده که نقش بسیار حیاتی در بیماری های انحطاطی از خود نشان می دهند در واقع با کاهش یافتن نورون های دوپامین در مغز چشم توانایی خود را تا حد ممکنی در پردازش رنگ ها و تصاویر از دست داده و در افرادی که مبتلا به بیماری نازکی شبکیه چشم هستند مشکلات قابل توجهی در بینایی آنها پیش خواهد آمد که این علایم می تواند نشانی از بیماری پارکینسون در افراد باشد. اگر چه امروزه راه های موثری برای درمان نازکی شبکیه چشم و همچنین ترشح دوپامین در مغز وجود دارد اما باید گفت که مصرف داروهای مربوطه تنها می توانند مشکلات به وجود آمده را تا حد چشمگیری کاهش یابد و درمان قطعی آن هنوز پیدا نشده است. البته باید گفت بیماری پارکینسون که یکی از علایم آن نازک شدن شبکیه چشم می باشد بعد از آلزایمر دومین بیماری شایعی است که گریبان گیر بسیاری از افراد شده است هر چند که نازک شدن شبکیه چشم ممکن است علایم آشکاری از بروز بیماری های دیگری باشد. اما گاهی در افرادی که در مراحل ابتدایی نازک شدن شبکیه چشم هستند با استفاده از تجهیزات پیشرفته چشم پزشکی مانند OCT و تومو گرافی این امکان وجود دارد تا حجم ماکولا اندازه گیری شده و تا حد زیادی درمان صورت گیرد.
در افرادی که کهولت سن داشته و مسن هستند به دلایل مختلفی ممکن است در مکولا که مرکز چشم است گرفتگی و یا ضایعه ای ایجاد شود که وجود این امر سبب شده تا بینایی افراد کاهش یابد. مهمترین علت نازک شدن شبکیه چشم و حتی سوراخ شدن آن ممکن است بالا رفتن سن افراد و از بین رفتن و تحلیل سلول های شبکیه باشد. البته نازک شدن و یا سوراخ شدن شبکیه چشم می تواند به دلیل عواملی مانند بیماری اشتارگاد که مادرزادی بوده و دیستروفی های وراثتی و همچنین نگاه کردن چشم غیر مسلح به ماه گرفتگی ها و خورشید گرفتگی به وجود آید که در این میان سلول های مرکزی چشم از بین رفته و با ایجاد مشکلاتی در شبکیه ممکن است دید افراد کاهش پیدا نماید. بنابراین با بالا رفتن سن می بایست مدام به چشم پزشک مراجعه کرده و چشمانتان را بررسی نمایید.
علاوه بر افراد مسن افرادی هستند که در شدت نزدیک بینی زیادی قرار داشته و شماره عینک آنها به منفی ۲۰ درجه نزدیک می باشد که چنین افرادی در معرض نازکی شبکیه چشم قرار دارند. پزشکان متخصص برای درمان نازک شدن شبکیه چشم در افراد مسن که تنها کاهش دید را به دنبال دارند استفاده از ویتامین ها و مکمل ها را تجویز نموده و بهترین درمان نازک شدن شبکیه چشم را اعلام می دارند اما در افرادی که نازک شدن شبکیه چشم سبب خونریزی و تورم شده است لازم است تا جراحی های لازمی بر روی شبکیه انجام شود و هر یکبار در سال به پزشکان شبکیه مراجعه ای داشته باشند. امروزه پزشکان به کار بردن برخی از طب های سنتی و استفاده نمودن از خوراکی های طبیعی را برای درمان و رفع نمودن نازک شدن شبکیه چشم به کار بسته اند که انجام چنین طب های سنتی بیشتر برای افراد مسن و کهنسال می تواند موثر باشد و در درمان بیماریهای وراثتی و افرادی که در سن کم دچار این بیماری شده اند ممکن است تاثیر چندانی نداشته باشد.
یکی از جراحی های بینایی که در سال های اخیر از طرفداران زیادی برخوردار بوده، عمل جراحی پلک و همینطور لیزیک چشم بوده است که در گزارش می خواهیم با مراقبت هایی که بعد از این دو جراحی باید انجام شود، مطالبی را ارائه دهیم.
یکی دیگر از روش های جدی درمان عیوب انکساری عمل لازک چشم می باشد که با انجام این عمل جراحی از شر عینک های طبی خلاص خواهید شد.