بر خلاف گذشته که بسیاری از افراد به واسطه عینکی بودن از آن به عنوان تیپ و مدل استفاده می کردند، امروزه شاهد این موضوع هستیم که افراد به لیزیک و لازک برای اصلاح نمره چشم روی می آورند. افرادی که قصد دارند تا به طور کامل عینک طبی خود را کنار بگذارند، می توانند به اصلاح چشم با لیزر اقدام کنند اما همه افراد کاندیدای مناسب این عمل محسوب نمی شوند و مهمرین عامل بازدارنده به محدوده سنی استفاده از این روش مرتبط می شود. در این مقاله قصد داریم تا به روش های تشخیص کاندیدای مناسب برای لیزیک و لازک اشاره کنیم بنابراین توصیه می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.
همانطور که گفته شد، امروزه به منظور اصلاح نمره چشم از لیزر استفاده می شود که به آن عمل لیزیک و لازک گفته می شود. عمل لیزر به منظور رفع عیوب انکساری نواقص قرنیه مانند دوربینی و نزدیک بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش از تابش پرتوهایی با استفاده از دستگاه های پیشرفته به سطح قرنیه استفاده خواهد شد تا نواقع رفع شده و بینایی بهبود یابد. برخی افراد با توجه به فعالیت های روزمره مانند ورزش های مختلف و کارهای سخت نمی توانند از عینک طبی یا لیزر تماسی استفاده کنند و به همین دلیل در صورت داشتن شرایط لازم می توانند به عمل لیزر که به 3 روش لیزیک، لازک و PRK انجام می شود، روی آورند.
اگر قصد انجام عمل لیزر به منظور رفع عیوب انکساری چشم را دارید باید شرایط لازم برای انجام چنین عمل هایی را داشته باشید. در ادامه این بخش از مقاله قصد داریم تا 5 روش تشخیص کاندیدای مناسب برای عمل لیزیک و لازک چشم را بیان کنیم. به طور کلی روش های تشخیص کاندیدای مناسب این عمل عبارتند از:
تمامی عمل ها دارای 2 مرحله می باشد، یکی مهارت پزشک و دیگری مراقبت پس از عمل لیزیک چشم. در ادامه به برخی از نکات مهم پس از عمل لیزیک یا لازک چشم اشاره می کنیم:
روش لازک (LASEK) نوع تغییر یافته پی آر کی (PRK) می باشد. در جراحی لازک چشم پزشک از یک محلول الکلی جهت برداشت لایه اپی تلیوم قرنیه استفاده می کند. سپس لیزر اکسایمر بر روی قرنیه تابیده می شود و مجدداً لایه اپی تلیوم در محل اولیه قرار می گیرد. این روش در حال حاضر طرفداران کمتری دارد و عملاً جراحی پی آر کی (PRK) جایگزین آن شده است.