روش های برتر تشخیص کاندیدای مناسب برای جراحی لیزیک و لازک
بر خلاف گذشته که بسیاری از افراد به واسطه عینکی بودن از آن به عنوان تیپ و مدل استفاده می کردند، امروزه شاهد این موضوع هستیم که افراد به لیزیک و لازک برای اصلاح نمره چشم روی می آورند. افرادی که قصد دارند تا به طور کامل عینک طبی خود را کنار بگذارند، می توانند به اصلاح چشم با لیزر اقدام کنند اما همه افراد کاندیدای مناسب این عمل محسوب نمی شوند و مهمرین عامل بازدارنده به محدوده سنی استفاده از این روش مرتبط می شود. در این مقاله قصد داریم تا به روش های تشخیص کاندیدای مناسب برای لیزیک و لازک اشاره کنیم بنابراین توصیه می کنیم تا انتها با ما همراه باشید.
آشنایی با عمل لیزیک و لازک
همانطور که گفته شد، امروزه به منظور اصلاح نمره چشم از لیزر استفاده می شود که به آن عمل لیزیک و لازک گفته می شود. عمل لیزر به منظور رفع عیوب انکساری نواقص قرنیه مانند دوربینی و نزدیک بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش از تابش پرتوهایی با استفاده از دستگاه های پیشرفته به سطح قرنیه استفاده خواهد شد تا نواقع رفع شده و بینایی بهبود یابد. برخی افراد با توجه به فعالیت های روزمره مانند ورزش های مختلف و کارهای سخت نمی توانند از عینک طبی یا لیزر تماسی استفاده کنند و به همین دلیل در صورت داشتن شرایط لازم می توانند به عمل لیزر که به 3 روش لیزیک، لازک و PRK انجام می شود، روی آورند.

چه افرادی کاندیدای مناسب برای لیزیک و لازک محسوب می شوند؟
اگر قصد انجام عمل لیزر به منظور رفع عیوب انکساری چشم را دارید باید شرایط لازم برای انجام چنین عمل هایی را داشته باشید. در ادامه این بخش از مقاله قصد داریم تا 5 روش تشخیص کاندیدای مناسب برای عمل لیزیک و لازک چشم را بیان کنیم. به طور کلی روش های تشخیص کاندیدای مناسب این عمل عبارتند از:
- شرایط و محدوده سنی متقاضی عمل:
یکی از مهمترین شرایطی که متقاضی عمل لیزیک و لازک باید داشته باشد، محدوده سنی مناسب محسوب می شود. به طور کلی این عمل برای افراد زیر 18 سال و بالای 50 سال مجاز نیست زیرا برای افراد کم سن احتمال تغییر نمره چشم و برای افراد مسن نیز خطر آب مروارید وجود دارد.
- ثابت بودن نمره چشم:
یکی دیگر از روش های تشخیص کاندیدای مناسب عمل لیزر این است که نمره چشم فرد مراجعه کننده در 1 سال اخیر نباید تغییر داشته باشد زیرا پزشک باید از استحکام بافت قرینه اطمینان حاصل کند. همچنین به گفته پزشکان چشم این عمل برای شماره های بالا و بسیار پایین عینک ممنوع می باشد.
- عدم قوز قرینه:
یکی دیگر از روش های تشخیص کاندیدای مناسب عمل لیزیک و لازک به عکسبرداری از قرنیه مربوط می شود تا شخص متقاضی از قوز قرنیه مخقی برخوردار نباشد زیرا در صورت وجود قوز قرنیه یا نازک بودن قرنیه امکان انجام عمل لیزر چشم وجود ندارد. قوز قرنیه نوعی بیماری ژنیکی محسوب می شود که در دهه دوم زندگی افراد بروز پیدا خواهد کرد.
- نداشتن خشکی چشم:
یکی دیگر از فاکتورهای موثر در انجام عمل لیزیک و لازک به نداشتن خشکی چشم مرتبط می شود. بنابراین افرادی که قبل از انجام عمل به خشکی چشم مبتلا هستند با توجه به احتمال تشدید آن نباید به عمل لیزر اقدام کنند.
- نداشتن بیماری سخت:
افرادی که از بیماری هایی چون دیابت کنترل نشده، رماتیسم، بیماریهای زمینهای و سیستمیک رنج می برند، کاندیدای انجام عمل لیزیک یا لازک نخواهند بود و در صورت داشتن دیگر شرایط امکان انجام این عمل بر روی چشم آن ها وجود ندارد.

مراقبت های بعد از عمل لیزیک چشم
تمامی عمل ها دارای 2 مرحله می باشد، یکی مهارت پزشک و دیگری مراقبت پس از عمل لیزیک چشم. در ادامه به برخی از نکات مهم پس از عمل لیزیک یا لازک چشم اشاره می کنیم:
- عدم وارد کردن فشار یا مالش چشم تا مدت زمان حداقل یک ماه
- استفاده از قطره چشم تجویز پزشک در زمان های تعیین شده
- استحمام پس از 3 الی 4 روز و مراقبت از چشم در برابر مواد شوینده
- مراقبت از پانسمان در برابر آب
- عدم تابش مستقیم نور خورشید به چشم
- و...
