رانندگی در شب نسبت به روز، کار سخت تری می باشد. با کم شدن نور طبیعی خطرات رانندگی بیشتر شده و احتمال بروز تصادفات بیشتر می شود. با توجه به اهمیت این امر قصد داریم در این مقاله به بینایی و چالش های رانندگی در شب بپردازیم و به برخی راهکارها در این زمینه نیز بپردازیم، پس با ما همراه شوید.
چالش های رانندگی در شب در مقایسه با رانندگی در روز بیشتر می باشد. از آن جایی که بیشتر حوادث در رانندگی بعد از غروب آفتاب اتفاق می افتد، لازم است برخی موارد رعایت شوند تا خطرات رانندگی در شب کمتر شوند. برای اینکه رانندگان بتوانند در شب ایمن تر و بهتر رانندگی کنند باید نسبت به محیط اطراف خود توجه و آمادگی بیشتری داشته باشند. بینایی یکی از موارد مهم در چالش های رانندگی در شب است. مشکلات مربوط به بینایی موجب می شوند که وضعیت رانتدگی بدتر شود. همچنین باید گفت که رانندگی در شب موجب می شود که به چشم فشار بیشتری وارد شود پس در صورتی که فردی دچار مشکلات مربوط به بینایی باشد، لازم است که حتما به متخصص چشم پزشک مراجعه کرده و همیشه برای رانندگی از عینک و لنز استفاده کند. هنگام غروب که روشنایی روز تبدیل به تاریکی شود، موقع بسیار بدی برای رانندگی خواهد بود. در این زمان چون رفت و آمد افراد بیشتر از شب است، بنابراین نور طبیعی بی اثر بوده و باید رانندگان در این زمان دقت و هوشیاری بیشتری داشته باشند.
قدرت بینایی رانندگان با عملکرد سریع آنان رابطه مستقیمی خواهد داشت. در واقع هنگامی که شب می شود ممکن است وسعت دید آنان کمتر شود یا نتواند رنگ ها را به خوبی تشخیص دهند. بنابراین تصادفاتی که در شب رخ می دهد، نسبت به تصادفات در روز چندین برابر بیشتر منجر به مرگ می شوند. در این مقاله برخی از موارد و نکات ایمنی که چالش های رانندگی در شب که روی بینایی تاثیر گذار هستند را بیان می کنیم.
یکی از چالش های رانندگی در شب تنظیم بودن نور چراغ ها است. باید وسیله نقلیه به طور مرتب چک شود، تا رانندگان مطمئن شوند که وسیله آنان دارای تجهیزات نوری مناسبی است. چراغ هایی که در جلو، پشت هستند باید شکستگی نداشته باشند و همیشه تمیز شوند. چون چراغ ها ممکن است هر چند وقت یک بار نورشان کمتر شوند یا تنظیمات آن ها بهم بخورد، پس لازم است که مرتبا چراغ های ماشین تنظیم شوند.
نور رو به بالا از جمله چالش های رانندگی در شب است که لازم است به خوبی به آن توجه شود. در حین رانندگی در شب باید به ماشین هایی که از رو به رو می آیند توجه بیشتری داشت و بهتر است که از نور پایین استفاده شود. در صورتی که یک ماشین از روبه رو بیاید و دارای نور بالا باشد، باید از سرعت خود بکاهید و در قسمت منتهی الیه سمت راست رانندگی کنید تا نور شدید شما را اذیت نکند. چراغ هایی که در جلوی ماشین هستند باید به موقع و با هدف مشخص روشن شوند. زیرا در غیر این صورت موجب کم شدن دید بقیه رانندگان خواهند شد. در زمانی که هوا مه آلود باشد سعی کنید که نور بالا نزنید چون هم باعث کم شدن دید شما و هم موجب متوقف شدن دید دیگر رانندگان شود. چراغ های بالا و پر نوری که روی وسیله نقلیه هستند باید بتوانند تا ۱۱۰ متری روشن شده و اجسام را مشخص کنند. همچنین چراغ های پایین باید قادر به روشن کردن تا ۳۰ متر باشند.
یکی از چالش های رانندگی در شب که باید رانندگان به آن توجه زیادی کنند، استفاده از سیگار است. هرگز نباید هنگام رانندگی در شب از سیگار استفاده شود، زیرا سیگار حاوی نیکوتین بوده و با سوختن آن منوکسید کربن تولید می شود که روی بینایی اثرات زیادی گذاشته و بینایی رانندگان را کاهش خواهد داد. به صورت کلی باید گفت تاثیر استعمال دخانیات بر بینایی به قدری مخرب است که در حالت عادی هم نباید از آنها استفاده کرد تا بینایی شما آسیب نبیند.
عابرین پیاده از دیگر چالش های رانندگی در شب هستند، در صورتی که در شب رانندگی می کنید و اگر در خیابان نور کافی وجود نداشته باشد، برای شما تشخیص دادن افراد پیاده سخت خواهد بود. به ویژه اگر عابرین پیاده لباس تیره به تن داشته باشند. پس باید نهایت دقت را کرد تا خطر تصادف کمتر شود. افرادی هستند که دارای شب کوری هستند و بهتر است برای رانندگی در شب حتماً درمان شوند و سپس پشت فرمان بنشینند.