تنبلی چشم یکی از بیماری های شایع در میان کودکان است. بهترین راه برای جلوگیری از تنبلی چشم مراجعه به پزشک و درمان به موقع آن می شود. با شناخت علائم تنبلی چشم و عوارض تنبلی چشم و روش های تشخیص بیماری تنبلی چشم و روش جلوگیری از تنبلی چشم چشمانی سالم را به کودکان خود هدیه دهید.
بیماری های شبکیه چشم بسیار متفاوتند اما بیشتر آن ها باعث بروز علائم بینایی می شوند. بیماری های شبکیه می توانند بر روی هر بخشی از شبکیه چشم تاثیر بگذارند که برخی از این بیماری ها قابل درمان هستند و در صورت عدم درمان بیماری شبکیه چشم، فرد ممکن است دچار افت شدید بینایی و حتی کوری نیز بشود.
بیماری آر پی چشم
تورم ماکولا به خودی خود یک بیماری چشمی به حساب نمی آید بلکه نتیجه یک مشکل چشمی دیگر است. چند بیماری چشمی وجود دارد که منجر به تورم ماکولا می شوند. در ادامه به برخی از شایع ترین ها اشاره می شود:
تا چه حد با بیماری rp آشنایی دارید؟ درمان این بیماری چشمی چیست؟ چه علائمی در بیمار، حاکی از مبتلا شدن او به بیماری rp است؟ این بیماری نام یک گروه از بیماری های چشمی است که باعث می شود شبکیه ی چشم درگیر شده و به تدریجی اهد کاهش دید در فرد بیمار خواهیم بود. بیماری رتینیت چشم پیگمانتوزا یا rp، با تغییراتی در فتورسپتورها (گیرندههای نوری) شبکیه آغاز میشود. در شبکیه دو نوع گیرنده نوری وجود دارد گیرندههای استوانه ای که مسئول دید در شب هستند و گیرندههای مخروطی که به دید روز و دید رنگ اختصاص دارند. در بیماری rp، ابتدا گیرندههای نوری که مسئول دید در شب هستند درگیر میشوند سلامت گیرندههای نوری به لایه دیگری از شبکیه به نام لایه پیگمانته بستگی دارد. در بیماری rp این لایه هم درگیر میشود لایه پیگمانته بر خلاف گیرندههای نوری، بافت عصبی نیست. فعالیت گیرندههای نوری باعث آزاد شدن یکسری مواد سمی میشود سلولهای پیگمانته کار دفع این مواد سمی را برعهده دارند. اختلال در کار سلولهای پیگمانته نیز باعث میشود فتورسپتورها نتوانند کار خود را بخوبی انجام دهند. در rp در نهایت سلولهای مخروطی هم درگیر میشوند.
دربعضی از مواقع علائم این بیماری خود را از سنین کودکی نشان می دهند ولی در اغلب اوقات تا شروع دوران بزرگسالی این بیماری علائم چندانی ندارند. علائم بیماری rp عبارتند از:
بیماری rp می تواند باعث از بین رفتن دید محیطی و درمواردی دید مرکزی شود. افراد مبتلا به RP در سنین پایین تری مبتلا به کاتاراکت می شوند.
درمان تورم ماکولا به عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد. اگر عامل ایجاد کننده آن دیابت باشد می بایست علاوه بر کنترل دیابت، درمان هایی که پزشک توصیه می کند را انجام دهید. در زیر برخی از درمان های شایع بصورت خلاصه ذکر شده است.
این روش درمان از نورگزایی در شبکیه جلوگیری می کند. تزریق داروهای anti-VEGF از فقدان بینایی جلوگیری می کند و در برخی از افراد حتی باعث بهبود بینایی می شود. البته ممکن است بیمار به چندین نوبت تزریق نیاز داشته باشد.
معاینه بیماری آر پی یا رتینیت چشمی
به کمک لیزر عروق نشت کننده در شبکیه به لیزر از بین می روند.
داروهای کورتیکو استروئیدی : در برخی بیماران جهت کنترل التهاب قرص، قطره چشم،یا داروی استروئید مثل دگزامتازون تجویز می شود.
درمان های بیماری رتینیت چشمی
بیماران مبتلا به بیماری نادر پوسیدگی ته چشم قادر به تشخیص چشم و ابرو در صورت طرف مقابل خود نیستند، این نوع پوسیدگی به دو بخش خشک و تر در چشمان افراد تقسیم می شود.80 درصد بیماری نادر پوسیدگی ته چشم از نوع خشک است. در این نوع بیماری، ترشح و درگیری مویرگ های اطراف محل ضایعه در چشم وجود ندارد.
این در حالی است که پوسیدگی ته چشم از نوع 'تر' همراه با ترشح و درگیری های مویرگ های اطراف محل ضایعه است.افراد مسن به طور معمول و به محض بروز آب مروارید، عمل جراحی می کنند اما پس از این عمل، با عدم دید مواجه می شوند.ته چشم این افراد بعد از عمل آب مروارید به وضوح دیده می شود و بعد از معاینه مشخص می شود که پوسیدگی هایی در مرکز بینایی آنان به وجود آمده است.
یکی از مهمترین دلایل وجود استحاله یا پوسیدگی در چشم ها را اشعه خورشید است. اشعه خورشید ناشی از نازکی لایه ازن است و این اشعه در برخورد با چشم عوارض ناخوشایندی مانند آب مروارید را همراه دارد.
این اشعه خورشید در موارد نادر منجر به بروز پوسیدگی در ته چشمان افراد مسن می گردد.
شب کوری یک نوع علامت برای برخی بیماری های چشمی به ویژه بیشتر بیماری RP است. فردی که مبتلا به شب کوری است ؛ هنگامیکه هوا تاریک شده و شب است نمی تواند ببیند و یا دید او کم می شود. شایع ترین علت شب کوری بیماری RP(رتینیت پیگمانتوزا) است که این بیماری ارثی است. بیماری RP چون ارثی است از همان زمان تولد در داخل چشم ها وجود داشته که به تدریج باعث کاهش بینایی شده و در نهایت منجر به نابینایی شود و این بیماری با شب کوری می تواند شروع شود. شب کوری به طور معمول در مردان بیشتر مشاهده می شود. شب کوری علامتی برای برخی بیماری های چشمی به ویژه برای بیماری بیماری RP است. افرادی که مبتلا به شب کوری هستند از آنجا که شب کوری علامتی برای برخی بیماری های چشم و به خصوص بیماری RP است باید به متخصص چشم مراجعه کرده تا تحت معاینات قرار گرفته و نیز عینک های مخصوص برای دید بهتر به آن ها داده شود و همچنین مشاوره ژنتیک داشته باشند.
بیماری آرپی یک بیماری ارثی است و انواع مختلفی دارد به طوری که در برخی موارد ممکن است در خانوادهای به صورت غالب 50 درصد فرزندان به این بیماری مبتلا میگردند. اغلب علت اصلی این بیماری کاهش توانایی شبکیه در مقابل نور است و توانایی واکنش در مقابل نور را ندارد و در نتیجه آسیب میبیند. بر اساس اطلاعات گذشته حدود یک نفر از هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند و از نشانههای بارز این بیماری پیشرونده بودن آن است به طوری که که ابتدا دید فرد طبیعی است اما به تدریج علام اولیه بینایی فرد در نور کم، کاهش مییابد. ممکن است بیمار در روز مشکلی در بینایی نداشته باشد اما به تدریج با پیشرفت بیماری دید بیمار به ندرت کاهش مییابد.
این فلوشیپ بیماریهای شبکیه چشم با بیان اینکه سن ابتلا به آرپی متفاوت است، خاطرنشان کرد: این بیماری انواع مختلفی دارد و ممکن است فردی در جوانی و دیگری در میانسالی به آن مبتلا شود و تنها در یک نوع از آرپی نوزاد در بدو تولد با دید کم به دنیا میآید.
مبتلایان به آرپی عضو فعال جامعه هستند. این بیماران به صورت کامل نابینا نمیشوند و تنها در نور کم قدرت بینایی کاهش مییابد به طوری که عملکردهای معمول این بیماران با اختلال رو به رو میشود.
آرپی یک بیماری ژنتیکی است که در هرسنی امکان ابتلا به آن وجود دارد. بروز آرپی در افرادی که این بیماری به صورت مادرزادی در آنها نهفته است در هر سنی امکان دارد.
درمان قطعی برای معالجه بیماری و یا جلوگیری از پیشرفت آرپی وجود ندارد، تصریح کرد: البته با ساخت شبکیههای مصنوعی میتوان حداقل دید و بینایی را برای بیماران فراهم کرد اما ساخت این شبکیهها هنوز حالت تجاری پیدا نکرده است.
مناسبترین روش تشخیص بیماری آرپی، معاینه داخلی چشم است، گفت: اگرچه این بیماری در اغلب موارد موجب از کارافتادگی فرد میشود اما میتوان با آگاهی دادن به بیماران، آنها را برای سازگاری با شرایط جدید آماده کرد.
اگرچه افراد مبتلا به آرپی با کاهش دید و بینایی فعالیتهای خود را انجام میدهند اما عضو فعال جامعه محسوب میشوند.
بیرون زدگی ناگهانی چشم ها می تواند نشانه ای از شرایطی بالقوه خطرناک به نام بیماری تیروئید چشمی باشد که یک بیماری خودایمنی پیشرونده، تهدیدکننده بینایی و نادر است که می تواند گاهی اوقات به نابینایی منجر شود. چشم ها از جمله حساس ترین و آسیب پذیرترین قسمت های بدن ما هستند. اما یک آسیب دیدگی یا نیاز به دریافت نسخه ای جدید برای اصلاح مشکلات چشم تنها دلایلی نیستند که می توانند ما را راهی مطب چشم پزشک کنند. به گزارش سلامت نیوزبه نقل از عصر ایران ، به توجه به آسیب پذیری بالای چشم ها، نشانه و علائمی که در این اندام ها شکل می گیرند همانند خارشی که از بین نمی رود یا تغییرات ناگهانی در قدرت بینایی نباید نادیده گرفته شوند.
مراقبت های چشمی
امتیاز کاربران برای این صفحه