دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

آشنایی با روش های پیشگیری از آب سیاه

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :04 اردیبهشت ، 1401
آشنایی با روش های پیشگیری از آب سیاه

آشنایی با روش های پیشگیری از آب سیاه برای تمام کسانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند بسیار مهم و ضروری است. آب سیاه چشم یا گلوکوم از جمله بیماری های خطرناک چشمی محسوب می شود که در صورت ابتلا و عدم درمان به موقع می تواند در مدت نسبتا کوتاهی موجب نابینایی فرد گردد.

اهمیت پیشگیری از این بیماری آنجا مشخص می شود که گاهی علایمی از خود نشان نداده و آرام آرام فرد را به سوی نابینایی سوق می دهد. در ادامه این مطلب از وبسایت دکتر رضا پورمازار به راه های پیشگیری از آب سیاه چشمی می پردازیم. همراهمان باشید.

آشنایی با بیماری آب سیاه چشم

گلوکوم گروهی از بیماری ها است که به عصب بینایی آسیب می زنند. فشار بالا در داخل چشم می تواند باعث آسیب رسیدن به این عصب ها و در نتیجه ابتلا به آب سیاه شود. یکی از علل مهم نابینایی در سنین بالای 60 سال همین بیماری می باشد؛ گر چه در هر سنی می تواند ایجاد شود.

همانطور که گفته شد خطر این بیماری در برخی موارد بدون علامت بودن آن است که می تواند بسیار خطرناک باشد. این موضوع آنجا اهمیت بیشتری پیدا می کند که حتی در صورت تشخیص و شروع درمان، بینایی از دست رفته قابل بازیابی نیست. شخص مبتلا به این بیماری تا پایان عمر باید تحت درمان باشد. برخی از علایم احتمالی ابتلا به این بیماری عبارتند از:

  • وجود نقاط کور در دید جانبی یا مرکزی
  • دید تونل مانند
  • سردرد
  • درد های چشمی
  • حالت تهوع
  • تاری دید
  • مشاهد هاله در اطراف نور
  • قرمز بودن چشم

بیماری آب سیاه یا گلوکوم چیستبیماری آب سیاه یا گلوکوم چیست

روش های پیشگیری از آب سیاه چشمی

بهترین درمان برای بیماری هایی با ویژگی های بیماری آب سیاه پیشگیری است. با توجه کردن به بعضی مسایل و انجام برخی مراقبت ها می توانید علاوه بر پیشگیری نسبت به ابتلا به این بیماری، با تشخیص سریع تر از پیشرفت بیماری جلوگیری به عمل آورید.

معاینات چشم برای پیشگیری از آب سیاه

اگر به طور منظم برای معاینات چشمی به پزشک مراجعه کنید، می توانید در مراحل اولیه ابتلا به آب سیاه را تشخیص دهید. توجه داشته باشید شروع سریع درمان باعث می شود آسیب کمتری به چشم شما وارد شود. اهمیت جلوگیری از ابتلا به آب سیاه برای کسانی که ریسک ابتلای بیشتری دارند افزون تر است.

به این منظور از پزشک خود بخواهید تا بررسی های لازم را در این زمینه برای هر جلسه چک آپ چشمی انجام دهد. توجه داشته باشید که اگر در خانواده خود سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشید باید به شکل ویژه تری معاینات دوره ای را انجام دهید.

معاینات دوره ای برای تشخیص آب سیاه چند وقت یکبار انجام می شود؟

پیشنهاد می شود افراد تا قبل از 35 سالگی هر دو سال یک بار معاینه گلوکوم انجام دهند. هر چه سن بالاتر می رود باید این معاینات در دوره های کوتاه تری انجام شود. اما به طور کلی توصیه می شود در این بازه های سنی معاینات را انجام دهید:

  • پیش از 40 سالگی هر 2-4 سال
  • از 40 تا 54 سالگی هر 1-3 سال
  • از 55 تا 64 سال هر 1-2 سال
  • بعد از 65 سال از 6 ماه تا یک سال

دیگر مطالب مرتبط با این مقاله را در این بخش دنبال نمایید

آب سیاه یا گلوکوم و روش های درمان آن

نحوه تشخیص عیوب ژنتیکی آب سیاه به کمک DNA

چگونه می توانیم بفهمیم که چشم مان آب سیاه دارد

استفاده از محافظ چشم برای پیشگیری از ابتلا به آب سیاه

اگر در مکان هایی مشغول به فعالیت هستید که احتمال آسیب چشمی وجود دارد از چشم خود محافظت کنید. آسیب های فیزیکی یا شیمیایی به چشم می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را بالا ببرد. پس در هنگام انجام ورزش های خطرناک برای چشم یا استفاده از ابزارهای خطرناک از محافظ استفاده کنید.

انجام منظم ورزش و داشتن رژیم غذایی سالم

ورزش برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها یک راه حل بسیار خوب محسوب می شود. ورزش باعث بهبود عملکرد عروق خونی و جلوگیری از مشکلات چشمی می شود. اگر از بعضی تمرین های چشمی نیز در زمان انجام ورزش استفاده کنید اثر بخشی آن بیشتر می شود. رژیم های غذایی حاوی مواد مغذی برای سلامت چشم نیز می تواند از بیماری های چشمی از از جمله گلوکوم جلوگیری کند.

مصرف چه خوراکی هایی برای پیشگیری از آب سیاه مفید است؟

به طور کلی برای پیشگیری از گلوکوم بهتر است مواد غذایی سالم مثل میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان های مفید می تواند فشار چشمی شما را کاهش دهد. محققان مصرف سبزیجات پهن برگ (مثل کاهو، کلم و...) را نیز بسیار توصیه می کنند. مغزهای آجیل نیز به دلیل داشتن ویتامین B بالا تاثیرگذار است. مصرف غذاهای دریایی به دلیل داشتن امگا 3 در پیشگیری از ابتلا به آب سیاه مفید است. متخصصان تغذیه مصرف موز، آووکادو، دانه کدو تنبل و لوبیا را برای فوایدی که دارند پیشنهاد می دهند.

راه های پیشگیری از آب سیاه یا گلوکومراه های پیشگیری از آب سیاه یا گلوکوم

در چه افرادی احتمال ابتلا به گلوکوم بیشتر است؟

احتمال ابتلا در هر فرد با توجه به ویژگی های ژنتیکی، محیط زندگی و کار، تغذیه و... متفاوت است. اما برخی افراد بیشتر به این بیماری دچار می شوند. برای مثال آفریقایی تبارها بیشتر از آسیایی ها به این بیماری دچار می شوند. مبتلایان به دیابت نیز ممکن است بیشتر به گلوکوم دچار شوند. همچنین آب سیاه در خانواده هایی که سابقه ابتلای یکی از افراد در آنها وجود داشته بیشتر مشاهده می شود.

چه داروهایی احتمال ابتلا به آب سیاه را بیشتر می کند؟

برخی دارو ها وجود دارند که درصد احتمال ابتلا را بالا می برند. برای مثال داروهای کورتونی چنین خاصیتی دارند. مصرف طولانی مدت این داروها می تواند باعث بیماری هایی مثل اب سیاه و یا آب مروارید شود. بیماری هایی مثل روماتیسم هم می تواند فشار چشمی منجر به گلوکوم را افزایش دهد. بهتر است داروهای مصرفی خود را در زمان معاینات چشمی به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت لازم پزشک اقدامات لازم را انجام دهد.

جراحی و معاینات پیشگری از آب سیاه

به منظور پیشگری از ابتلا به آب سیاه می توانید از معاینات دوره ای در کلینکی چشم پزشکی دکتر پورمازار استفاده کنید. در این مجموعه تمام جراحی های مورد نیاز چشم با جدیدترین ابزارها انجام شده و از خدماتی همچون تزریق بوتاکس، درمان تنبلی چشم، عمل بلفاروپلاستی و لیزیک و غیره نیز می توانید استفاده کنید. 
مطالب مربوط با آشنایی با روش های پیشگیری از آب سیاه
آسیب هایی که ناخواسته به چشم می رسانیم چیست؟

آسیب هایی که ناخواسته به چشم می رسانیم چیست؟

چشم از اصلی ترین عضو های بدن بوده که حفظ سلامت آن نیز نیاز به دقت بسیار بیشتری دارد. از مهم ترین آسیب های چشم که افراد به شکل ناخواسته آن ها را انجام می دهند.
بیشتر
مراقبت از چشم ها در دوران دورکاری و کار با کامپیوتر و لپ تاپ

مراقبت از چشم ها در دوران دورکاری و کار با کامپیوتر و لپ تاپ

امروزه با کاربردهای متنوع و گسترده رایانه، اگر کسی را با چشمانی خسته و قرمز ببینیم که ناشی از کار زیاد با کامپیوتر است، تعجبی ندارد. استفاده نادرست و بیش از حد از رایانه برای اجزای مختلف بدن مضراتی به همراه دارد که چشم یکی از این اجزای آسیب‌پذیر است.
بیشتر
یوئیت چشمی؛ سومین بیماری خطرناک چشم

یوئیت چشمی؛ سومین بیماری خطرناک چشم

یوئیت چشمی یکی از بیماری های چشم است و به عنوان سومین بیماری خطرناک چشم شناخته شده است. این عارضه باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی هر شخص می شود. بیماری یوئیت چشمی دارای انواع متفاوتی است اما هر نوع از آن دارای عوارض متعددی می باشد.
بیشتر
درد پشت چشم نشانه چیست

درد پشت چشم نشانه چیست

درد پشت چشم یکی از مواردی است که ممکن است افراد زیادی دچار به این درد چشمی شده باشند که درد پشت چشم دارای نشانه های مختلفی است که در این مقاله با هریک از آنها آشنا خواهید شد
بیشتر
6LdhPwgbAAAAAMu0Zi9ePAgqbmwgzXXDuDGupz0I