عدم درمان آب سیاه ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای افراد به همراه داشته باشد. این بیماری که در ابتدا سبب توجه افراد نمی شود باید توسط پزشک بررسی و سریعا درمان شود. به همین منظور ضرورت دارد تا با این بیماری به درستی آشنا شده و بدانید در چه شرایطی ممکن است دچار آب سیاه یا گلوکوم شوید.
پس از آن شما می توانید با درمان به موقع مانع از بروز هرگونه عوارض و مشکل برای خود شوید. در حقیقت این بیماری سبب خشک شدن مایع خارجی چشم شده و با سرعت بسیار زیادی که دارد اگر درمان نشد سبب کوری کامل فرد می گردد. در این مقاله با کلینیک تخصصی چشم بینایی دکتر پورمازار همراه شوید تا کامل ترین اطلاعات را از آن بدست آورید و برای درمان به موقع خود مراجعه نمایید.
عوارض درمان نکردن آب سیاه چشم
قبل از آن که برایتان بگوییم عوارض عدم درمان آب سیاه برای فرد چیست؟ بهتر است کمی از این بیماری و علت وقوع آن نیز بدانید. در حقیقت عصب بینایی در این مشکل مورد هدف و تخریب قرار می گیرد. در واقع در این بیماری فرد به مرور زمان دچار دید استوانه ای شده و از دید کناری بی بهره می شود.
به مرور زمان که بیماری رشد می کند فرد متوجه تغییر زاویه دید خود می شود. به همین منظور لازم است برای درمان این عارضه به سرعت اقدام نموده تا مانع از دست دادن بینایی و یا کاهش کیفیت آن برای خود شود.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
در حقیقت اکنون خوب می دانید که اگر آب سیاه درمان نشود، در نهایت فرد به کوری کامل می رسد. اما رفته رفته در روند گسترش بیماری، قسمت مرکزی میدان دید برای افراد مبتلا، باقی می ماند و اطراف آن از زاویه قابل مشاهده آن ها حذف می شود. از دیگر عوارض این بیماری می توان به افزایش فشار چشم ها اشاره کرد که خود می تواند سبب بروز مشکلات دیگر برای بیماران شود.
به طور کلی از یاد نبرید که اگر بینایی افراد از بین برود به هیچ طریقه ای نمی توان آن را درمان کرد. به همین علت است که به بیماران و افراد مستعد آن بیماری همیشه گفته شده است تا روند درمان خود را جدی بگیرند تا پزشک بتواند میزان دید آن ها را برایشان حفظ کند.
لازم است بدانید که به طور کلی این بیماری با دو حالت تست های تشخیص میدان بینایی و اندازه گیری ضخامت قرنیه توسط پزشک به صورت قطعی مشخص می شود. البته که در ادامه شما با علائم و افراد مستعد آن نیز به خوبی آشنا خواهید شد. لازم به ذکر است که عدم درمان آب سیاه اگر برای فرد رخ دهد به مرور زمان دچار از دست دادن کیفیت بینایی شده و در نهایت از انجام کارهای شخصی نیز باز می ماند. پس درمان به موقع آن را جدی بگیرید.
عوارض عدم درمان آب سیاه
اکنون که از عدم درمان آب سیاه و عوارض آن به خوبی مطلع هستید بهتر است با انواع آن و روش های درمانی مناسب برای آب سیاه یا گلوکوم نیز آشنا شوید. به طور کلی این بیماری با سه حالت، گلوکوم زاویه بسته، گلوکوم زاویه باز و مادرزادی دسته بندی می شود.
در مدل زاویه بسته در حقیقت مسیری که مایع چشم خارج می شود، مسدود شده و سبب افزایش شدید فشار ناگهانی چشم می شود و در این حالت عصب بینایی چشم دچار مشکل شده و در نهایت باعث کاهش دید، تاری دید، درد، تهوع، سردرد و ... برای بیمار می شود.
در مدل زاویه باز که رایج ترین نوع بیماری می باشد، محل خروج مایع چشم باز است اما این اتفاق به کندی انجام می شود. این نوع از گلوکوم در ابتدا بدون علائم بوده و به مرور زمان سبب کاهش میدان دید در فرد می شود. نوع سوم آب سیاه که در کودکان زیر 3 سال به وجود می آید گلوکوم مادرزادی و برای فرزندان بالای 3 سال گلوکوم کودکان گفته می شود.
در این شرایط علائم شامل؛ آبریزش بیش از حد اشک، حساسیت به نور، بزرگی یک چشم نسبت به دیگری، کدر بودن قرنیه و ... می باشد. این مورد نیز پس از بررسی پزشک به سرعت باید درمان شود.
تمام انواع گفته شده بیماری آب سیاه با توجه به سه روش درمانی؛ جراحی، مصرف دارویی، جراحی لیزری قابل درمان به موقع است. البته که عدم درمان آب سیاه اگر به موقع انجام نشود دیگر نمی توان بینایی را به فرد بازگرداند. در صورت که افراد از روش دارویی قرار باشد درمان شوند، قطره های چشمی و قرص هایی برای آنان تجویز می شود که می تواند سبب درمان به موقع و جلوگیری از تولید مایع داخل چشمی شود.
در دو حالت دیگر پزشک یا به صورت جراحی و یا با لیزر درمانی اقدام به بر طرف نمودن گلوکوم در فرد می کند. در حالت جراحی با ایجاد یک کانال پزشک راه جدیدی برای خروج مایع ایجاد می کند. در حالت درمان لیزری نیز با استفاده از طول موج مشخص، بیماری به درستی درمان می شود.
روش های درمان آب سیاه
عدم درمان آب سیاه در افرادی که مستعد این بیماری هستند سبب ایجاد سرعت بیشتر در روند بروز عوارض خواهد بود. به طور کلی کیس هایی که در ذیل به آن اشاره شده است امکان ابتلا بسیار بیشتری به آب سیاه نسبت دیگران دارند. این افراد عبارتند از:
اکنون می دانید که عدم درمان آب سیاه سبب بروز عوارض بسیار برای افراد مستعد خواهد شد. اما بهتر است اکنون با چند نکته مهم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آب سیاه به درستی آشنا شده تا مانع از ایجاد آن برای این دسته از افراد شود. همچون؛
با رعایت این نکات و دیگر موارد ضروری که توسط پزشک به افراد مستعد بیماری آب سیاه گفته می شود می توانید تا حد بسیار زیادی مانع از بروز این بیماری و عوارض آن شوید.
عدم درمان آب سیاه دارای عوارض ناگوار همچون افزایش ناگهانی فشار چشم، کاهش بینایی، تاری دید، درد و ... است. تا جایی که اگر به خوبی درمان نشود سبب نابودی کامل بینایی در فرد می شود.
اما یک نکته مهم دیگر وجود دارد. زمانی که از طریق یکی از روش های درمانی، اقدام به بهبودی نمودید لازم است تا چند نکته مهم را رعایت کنید که مانع از جلوگیری عوارض پس از عمل برای شما شود. این اقدامات عبارتند از:
در این مقاله سعی شد به طور کامل به عوارض عدم درمان آب سیاه پرداخته شود. همه شما اکنون می دانید که این بیماری اگر درمان نشود اندک بینایی فرد نیز به طور کامل از بین خواهد رفت. درمان آب سیاه به منزله بهبودی کامل نیست بلکه به فرد این امکان را می دهد تا بینایی اش را به طور کامل از دست ندهد.
به همین منظور هر چه زودتر برای درمان مراجعه کنید از کیفیت نهایی دید بهتری برخوردار خواهید بود. شما می توانید این درمان را در کلینیک تخصصی چشم بینایی انجام داده و از رضایت خاطر کاملی برخوردار شوید. از یاد نبرید که در این مجموعه می توانید از اقدامات پزشکی دیگری همچون؛ درمان آب مروارید، اصلاح عیوب انکساری، لیزر شبکیه و دیابت، تزریق ژل زیر چشم و ... نیز به خوبی بهره مند شوید.
به اختلالات ایجاد شده در عروق شبکیه چشم، رتینوپاتی می گویند. رتینوپاتی در نوزادان نارس می تواند منجر به کوری یا تاری دید شود که باید تحت نظر باشند.