دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

بیماری اسکلریت چشم چیست و چگونه درمان می شود

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :1401/07/16
بیماری اسکلریت چشم چیست و چگونه درمان می شود
مطالب مربوط با بیماری اسکلریت چشم چیست و چگونه درمان می شود

بیماری اسکلریت چشم زمانی رخ می دهد که صلبیه یا همان قسمت سفیدی چشم فرد دچار قرمزی، التهاب، تورم و ... شود. اسکلرا که در حقیقت لایه بیرونی و محافظ چشم فرد می باشد ممکن است به علت های متفاوتی که در ادامه همین مقاله برایتان ذکر شده است، دچار حساسیت و التهابات شده و ایجاد درد زیادی در چشم بیمار به وجود آورد.

گفته می شود که این بیماری نتیجه پاسخ واکنشی بیش از حد سیستم ایمنی بدن فرد می باشد و دارای انواع مختلفی نیز می باشد. در صورتی که بیماری زود تشخیص داده شود روند درمان راحت انجام می شود اما اگر در تشخیص بیماری تعلل شود ممکن است عوارض مختلفی را برای فرد به همراه داشته باشد.

به همین منظور با کلینیک تخصصی چشم بینایی تحت نظر جناب آقای دکتر رضا پورمازار، متخصص و جراح چشم همراه باشید تا اطلاعات کاملی از علل، علائم و روش درمان آن بدست آورید.

بیماری اسکلریت چشم، علل و راه های درمان آنبیماری اسکلریت چشم، علل و راه های درمان آن

بیماری اسکلریت چشم چیست؟

همانطور که دانستید اسکلرا شامل قسمت های سفید چشم می شود. این قسمت متصل به عضلات چشم بوده و به حرکت آن کمک شایانی می کند. جالب است بدانید که چیزی حدود 83 درصد سطح چشم هایتان را اسکلرا تشکیل می دهد.

اما اسکلریت چشمی در حقیقت گونه ای از اختلالات است که در آن این ناحیه دچار تغییرات و بروز التهابات می شود. این بیماری دارای انواع مختلفی است که در ادامه به معرفی و توضیح کامل آن نیز خواهیم پرداخت.

علت بروز بیماری اسکلریت چشم

شاید برای شما نیز مهم باشد که بدانید علت بروز این اتفاق چیست و چرا اسکلریت چشم برای فرد رخ می دهد. علت های زیادی این اتفاق را در بر گرفته است. یکی از مهم ترین دلایل آن گفته می شود سلول های T  خاطره هستند که به سیستم ایمنی بدن فرد حمله کرده و سبب بروز این اتفاق می شوند.

سلول های تی که برای از بین بردن تمام پاتوژن های دریافتی به سبک ویژه عمل می کنند در این شرایط به اسکلرا حمله کرده و باعث بروز این اتفاق می شوند. علاوه بر آن التهاب در این قسمت ممکن است ناشی از مشکلات دیگر همچون؛ بروز انواع مختلف آرتروز، سندرم شوگرن، بیماری بافت همبندی، التهابی روده و ... نیز باشد.

همچنین این بیماری ممکن است پس آسیب چشمی یا ضربه به چشم نیز به وجود آمده باشد. از یاد نبرید که در برخی موارد نادر انگل ها و قارچ هایی که در بدن فرد با بیماری های دیگر به وجود می آیند نیز ممکن است سبب این بیماری چشمی بشوند.

دلایل بروز بیماری اسکلریت چشمدلایل بروز بیماری اسکلریت چشم

علائم بیماری اسکلریت چشم

اکنون که از بیماری اسکلریت چشمی اطلاعات کاملی کسب کردید لازم است تا از علائم این اتفاق نیز با خبر شوید. اطلاع از علائم این بیماری که به شما کمک می کند تا در صورت مشاهده سریعا برای درمان آن اقدام کنید. از علامت های این بیماری می توان به مواردی که در ذیل ذکر شده است اشاره نمود. همچون:

  • درد شدید چشم
  • عدم پاسخ رفع درد در برابر مصرف مسکن ها
  • ابتلا به التهاب
  • درد در هنگام حرکت چشم
  • پخش شدن درد از چشم ها به کل صورت
  • کم شدن قدرت بینایی
  • ایجاد تاری در دید
  • ریزش اشک
  • حساسیت به نور یا فوتوبیا
  • قرمزی قسمت سفید چشم
  • دو بینی
  • سردرد های عمیق و شدید

دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید

فشار چشم چیست

ناخنک چشم چیست

مگس پران چشم

انواع بیماری اسکلریت چشم

اکنون که با این بیماری و علامت های بروز آن آشنا هستید لازم است تا از انواع آن نیز اطلاعات کاملی کسب نمایید. به طور کلی اگر بخواهیم برایتان انواع بیماری اسکلریت چشم را شرح دهیم باید به مواردی که در ذیل به آن توجه شده است، نگاهی بیندازیم. همچون:

اسکلریت قدامی منتشره

این مدل از بیماری را می توان در دسته شایع آن تقسیم بندی نمود. زیرا با توجه به داده های آماری عمدتا افراد به این بیماری دچار شده و لازم است درمان را سریعا آغاز نمایند.

اسکلریت قدامی ندولر

این نوع از بیماری که قسمت جلویی صلبیه را درگیر می کند نیز یکی دیگر از حالت هایی است که افراد بسیاری به آن دچار می شوند.

انواع بیماری اسکلریت چشمانواع بیماری اسکلریت چشم

اسکلریت قدامی نکروزان به همراه التهاب

اگر بخواهیم جدی ترین و مهم ترین حالت بیماری را نام ببریم باید به این گونه اشاره کرد. در این شرایط بسیار اهمیت دارد تا بیمار به سلامت خود توجه کرده و برای خود یک قدم مثبت بردارد تا مانع از بروز اتفاقات شود.

اسکلریت قدامی نکروزان بدون التهاب

تقریبا این سبک از بیماری بسیار نادر بوده و کمتر برای افراد به وجود خواهد آمد. اما در صورت رخداد نیز باید با درمان سریع مانع از پیشرفت آن بشویم.

اسکلریت خلفی

این سبک از بیماری دارای تشخیص و درمان دشوار تری می باشد. زیرا فرد دچار علامت های متغیر و متعددی می شود که ممکن است با بیماری دیگر اشتباه گرفته شود. برای این که بیماری دقیق تر مشخص شود لازم است به یک پزشک متخصص و کارآزموده مراجعه نموده تا درمان برایتان به بهترین نحو سپری شود.

روش درمان اسکلریت چشم

حال که اطلاعات کامل و جامعی از این بیماری بدست آوردید وقت آن است تا از نحوه درمان آن نیز به خوبی مطلع شوید. به طور کلی در اسکلریت چشمی پزشک تاریخچه بیماری فرد را بررسی نموده و با چکاپ های متوالی نتیجه آزمایش های ضروری را از بیمار دریافت می کند.

از جمله این آزمایش ها می توان به سونوگرافی، آزمایش کامل خون، چکاپ سیستم ایمنی بدن، بیوپسی از اسکلرا و ... اشاره نمود. پس از آن فاز درمان به منظور مبارزه دائمی برای جلوگیری از التهاب در چشم آغاز خواهد شد.

در این روتین داروهایی نیز برای فرد تجویز می شود که با مصرف صحیح و مقرر آن می توان به نتیجه بهبودی کمک شایانی نمود. از جمله این داروها نیز می توان به؛ داروهای ضد التهابی، گلوکوکورتیکوئیدهای خوراکی، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، ضد قارچ و ... اشاره کرد.

همچنین ممکن است برخی افراد نیاز به جراحی داشته باشند تا بافت آسیب دیده به طور کامل درمان شود. در نهایت به مرور زمان با رعایت مراقبت های مهم فرد سلامتی خود را در بینایی بدست آورده و مانع از دست دادن آن برای خود به طور کامل می شود.

چند نکته مهم از بیماری اسکلریت چشم

اکنون که با این بیماری آشنا هستید ضروری است تا با چند نکته مهم به طور کامل آشنا شده و از اهمیت تشخیص و درمان این بیماری نیز بدانید:

  • اوج شیوع در این بیماری از سنین 40 تا 50 سالگی می باشد. پیشنهاد می شود در این ایام تحت نظر پزشک باشید تا اگر دارای بیماری دیگری بودید مانع از بروز اسکلریت چشم بشوید.
  • طبق اطلاعات بدست آمده خطر بروز این بیماری در زنان بیشتر از مردان است. دقت کامل را در بررسی علائم بروز آ برای خود به خرج داده تا مانع از رخ دادن آن بشوید..
  • بیماری های مرتبط با بافت همبند ممکن است خطر ابتلا به اسکلریت چشم را در افراد افزایش دهد.
  • در صورت درمان این بیماری ممکن است سبب از دست رفتن کامل بینایی در افراد شود.

درمان اسکلریت چشم در کلینیک تخصصی چشم بینایی

در این مقاله سعی شد به معرفی کامل بیماری اسکلریت چشم پرداخته شود. اکنون شما اطلاعات کاملی از آن در اختیار داشته و می توانید با آرامش خاطر برای درمان این بیماری به کلینیک تخصصی چشم بینایی مراجعه نمایید.

از یاد نبرید که در این مجموعه می توانید از خدمات دیگری همچون؛ جراحی لیزیک و عمل لازک چشم ، گلوکوم، لیزر شبکیه، بلفاروپلاستی، مجاری اشکی، کاتاراکت یا آب مروارید چشم و ... نیز زیر نظر دکتر رضا پورمازار، متخصص چشم به خوبی بهره مند شده و با آسودگی خاطر سلامت خود را تضمین کنید.

امتیاز کاربران برای این پست | امتیاز 3/7 از 5 (از 33 رای)
به این صفحه امتیاز دهید

امتیاز کاربران برای این صفحه