دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

هرآنچه باید دربارۀ روماتیسم چشمی بدانید + علائم و درمان

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :13 مرداد ، 1403
روماتیسم چشمی

آیا چند روزی است چشم شما قرمز شده یا ورم کرده است؟ آیا چشم شما می‌سوزد یا تاری دید دارید؟ آیا احساس می‌کنید چشمتان عفونت کرده است؟ به‌جای نگرانی یا خوددرمانی در اسرع‌وقت به چشم‌پزشک مراجعه کنید. علائمی که در بالا گفتیم ممکن است اصلاً جدی نباشند؛ اما اگر جدی باشند شما دچار مشکلات چشمی بسیاری خواهید شد.

یکی از این مشکلات روماتیسم چشم با نام علمی یووئیت (Uveitis) نام دارد. خوشبختانه این بیماری قابل درمان است؛ اما اگر بجنبید و هرچه سریع‌تر به دکتر بروید. این مقاله را برای شمایی نوشته‌ایم که چند روز است درد و تورم، قرمزی چشم و تاری دید دارید. این مطلب راهنمای مناسبی برای شما خواهد بود تا هرچه سریع‌تر نوبت دکتر بگیرید و مشکل خود را درمان کنید.

روماتیسم چشمی چیست؟

در پاسخ به سؤال پرتکرار شما مبنی بر اینکه «روماتیسم چشمی یعنی چی؟» باید بگوییم که روماتیسم با (نام علمی یووئیت Uveitis) نوعی التهاب در لایۀ میانی دیوارۀ چشم شما به نام (uvea) است. لایۀ uvea رگ‌های خونی بسیاری دارد که چشم را تغذیه می‌کند. در صورتی که این لایه ملتهب شود، یک یا چندین ناحیه از چشم را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

التهاب بافت یووه معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن در حال مبارزه با عفونت است. بسته به مناطقی که در چشم شما ملتهب می‌شوند، امکان دارد چشم دردناک باشد، باعث قرمزی و تحریک چشم شود یا حتی بینایی شما را مختل کند. یووئیت معمولاً هر دو را به طور همزمان تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

داخل کرۀ چشم شما فضای کافی برای تورم بافتی وجود ندارد؛ بنابراین شکل چشم شما تغییر می‌کند و متورم می‌شود. شکل چشم بخش مهمی از چگونگی دید شماست و حتی تغییرات کوچک ناشی از تورم می‌تواند بینایی شما را مختل کند. علت احتمالی یووئیت معمولاً عفونت، آسیب یا یک بیماری خودایمنی یا التهابی است. بسیاری از اوقات نیز نمی‌توان علت بیماری را شناسایی کرد.

گاهی اوقات، یووئیت به سرعت از بین می‌رود؛ اما در برخی مواقع، تبدیل به یک بیماری مزمن و طولانی‌مدت می‌شود. اگر رماتیسم چشمی درمان نشود، متأسفانه ممکن است بینایی خود را از دست بدهید؛ بنابراین در صورت داشتن علائم فوراً به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

علائم هشداردهنده یووئیت اغلب به‌طور ناگهانی ظاهر و به سرعت بدتر می‌شوند. این علائم شامل قرمزی چشم، درد و تاری دید هستند. این عارضه می‌تواند یک یا هر دو چشم را درگیر کند و حتی در کودکان نیز دیده شده است. روماتیسم چشمی کودکان فراگیر نیست اما در این سال‌ها با درصد کمی اتفاق افتاده است.

روماتیسم چشمی چیست

روماتیسم چشمی چیست

بررسی مفهوم یووه آ Uvea

بگذارید قبل از اینکه به سراغ علائم و علت بیماری رماتیسم چشمی برویم، شما را با واژۀ یووه‌آ آشنا کنیم. یووه‌آ (Uvea) که به لایۀ عروقی نیز معروف است، لایه میانی چشم بین صلبیه (قسمت سفید چشم) و شبکیه (لایه حساس به نور در پشت چشم) است و 3 قسمت دارد:

  • عنبیه: قسمت رنگی چشم است.
  • جسم مژگانی: بخشی از چشم محسوب می‌شود که به تمرکز لنز کمک می‌کند.
  • مشیمیه: لایه‌ای از رگ‌های خونی است و شبکیه را به صلبیه متصل می‌کند. شبکیه پشت چشم را مانند کاغذ دیواری می‌پوشاند.

وقتی به چشم خود در آینه نگاه می‌کنید، قسمت سفید چشم (صلبیه) و قسمت رنگی چشم (عنبیه) را خواهید دید. عنبیه در جلوی چشم شما و جسم مژگانی، ساختاری در پشت عنبیه قرار دارد. قسمت داخلی پشت چشم با مایع ژل‌مانندی به نام زجاجیه پر شده است. حال که متوجه شدید یووه‌آ چیست، شما را به خواندن ادامۀ این مقاله دعوت می‌کنیم.

یووئیت چقدر شایع است؟

در حالت کلی، بیماری یووئیت شایع است و در سراسر جهان، سالانه حدود 4 میلیون نفر دچار رماتیسم چشمی می‌شوند. به طور مثال، در کشور ایالات متحده هر سال بین 80 هزار تا 168 هزار نفر با بیماری یووئیت دست‌وپنجه نرم می‌کنند. روماتیسم چشمی بزرگسالان بیماری شایع‌تری نسبت به یووئیت در کودکان است و با افزایش سن احتمال ابتلا به آن افزایش می‌یابد. بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، سالانه بین 2 تا 20 درصد از کودکان دچار التهاب لایۀ میانی دیوارۀ چشم می‌شوند که باید در اسرع‌وقت به چشم‌پزشک مراجعه و درمان را آغاز کنند.

علت روماتیسم چشمی چیست؟

یووئیت ممکن است به دلایل بسیاری رخ دهد. دلیل بیماری رماتیسم چشمی در 50 تا 70 درصد از موارد «ایدیوپاتیک» است؛ به این معنی که علت اصلی آن چیزی نیست که متخصص چشم بتواند آن را تشخیص دهد یا آزمایش کند. پزشکان همیشه نمی‌دانند چه مواردی باعث یووئیت می‌شود. در صورت داشتن موارد پایین احتمال ابتلا به یووئیت بیشتر است:

  • عفونت‌هایی مانند ویروس زونا، ویروس هرپس سیمپلکس، سیفلیس، بیماری لایم و انگل‌هایی مانند توکسوپلاسموز 
  • علت سیستماتیک
  • صدمه‌های مختلف
  • عوارض جانبی مصرف برخی از داروها
  • بیماری التهابی روده
  • آسیب‌دیدگی چشم یا جراحی
  • سیگار یا پیپ کشیدن
  • بیماری‌های خود ایمنی مانند ایدز، پسوریازیس، روماتیسم مفصلی
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان که نوعی بیماری التهابی است، به کمردرد منجر می‌شود. یووئیت یکی از شایع‌ترین عوارض اسپوندیلیت آنکیلوزان است.

در ادامه، 4 دلیل بیماری یووئیت که از بقیۀ موارد شایع‌تر است (عفونت‌ها، علت سیستماتیک، صدمه‌های چشمی و عوارض برخی از داروها) را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم.

علت روماتیسم چشمی چست

علت روماتیسم چشمی چیست

1. عفونت های مختلف؛ یکی از دلایل یووئیت

عفونت‌ها زمانی اتفاق می‌افتند که میکروب‌ها (با نام علمی پاتوژن‌ها) وارد بدن می‌شوند و به بخش‌های مختلف آسیب وارد می‌کنند. یووئیت مرتبط با عفونت معمولاً فقط یک چشم را در یک زمان تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. انواع مختلفی از پاتوژن‌ها می‌توانند باعث رماتیسم چشمی شوند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • ویرو‌س‌ها: ویروس‌هایی که باعث یووئیت می‌شوند عبارتند از: ویروس هرپس سیمپلکس HSV، ویروس واریسلا زوستر (که باعث آبله‌مرغان و زونا، حتی زونای چشمی می‌شود) و سیتومگالوویروس. گاهی پیش می‌آید که یووئیت همراه با بیماری‌هایی که با واکسن قابل پیشگیری هستند اتفاق بیفتد (به‌ویژه سرخجه).

  • باکتری‌ها: باکتری‌هایی که می‌توانند باعث یووئیت شوند شامل گونه‌هایی هستند که باعث سیفلیس و سل نیز می‌شوند.

  • قارچ: قارچ‌هایی که می‌توانند باعث یووئیت شوند شامل گونه‌هایی از چندین زیرگروه، از جمله کاندیدا (کاندیدیازیس) و گونه‌های کپک مانند آسپرژیلوس هستند.

  • انگل‌ها: گونه‌های انگلی که می‌توانید از حیوان‌های خانگی مانند گربه (گربه آلوده به توکسوپلاسموز) و سگ (توکسوکاریازیس) دریافت کنید.

عفونت‌های مختلف باعث التهاب لایۀ میانی دیوارۀ چشم می‌شوند که ممکن است شما را اذیت کند؛ بنابراین بهتر است به چشم‌پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم را انجام دهد.

2. علت سیستماتیک؛ دلیل التهاب چشم

یووئیت در برخی موارد، یک عارضۀ جانبی هنگام مصرف برخی از داروها یا نشانۀ شرایطی است که روی سیستم بدن شما تأثیر می‌گذارد. رماتیسم‌های چشمی که به دلیل سیستماتیک ایجاد می‌شود روی هر دو چشم به‌طور همزمان تأثیر می‌گذارند. در ادامه، یووئیت‌هایی را که به دلیل شرایط خودایمنی و التهابی بروز پیدا می‌کنند بررسی می‌کنیم.

  • بیماری التهابی روده IBD 
  • سارکوئیدوز​
  • لوپوس (لوپوس اریتماتوز سیستمیک)
  • نفریت توبولو بینابینی 

یک جهش خاصHLA-B27 (DNA) می‌تواند باعث ایجاد شرایط التهابی آرتریت شود که خطر ابتلا به یووئیت را افزایش می‌دهد. این شرایط عبارت‌اند از:

  • آرتریت روماتوئید جوانان
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
  • آرتریت پسوریاتیک
  • اسپوندیلو آرتریت محوری
  • آرتریت انتروپاتیک
  • آرتریت واکنشی

در صورتی که هرکدام از موارد بالا را دارید و احساس می‌کنید دچار Uveitis شده‌اید، هرچه سریع‌تر با پروندۀ پزشکی خود به دکتر بینایی مراجعه کنید.

3. صدمه ها و آسیب های مختلف چشم ممکن است باعث یووئیت شود

آسیب چشم می‌تواند به ماهیچه‌ها یا رگ‌های خونی که نواحی مختلف یووه‌آ را تشکیل می‌دهند آسیب برساند. هنگامی که هر نوع آسیب چشمی ببینید، سیستم ایمنی بدن از التهاب به‌عنوان بخشی از فرایند ترمیم استفاده می‌کند. به همین دلیل، جراحی‌های چشمی یکی از علت‌های احتمالی یووئیت هستند. حتی تغییر یا تفاوت‌های کوچک در ساختار چشم شما (از جمله مواردی که به دلیل التهاب رخ می‌دهند) می‌تواند برای ایجاد علائم رماتیسم چشمی کافی باشد. شدت علائم به عوامل بسیاری و به‌ویژه محل و شدت آسیب چشم بستگی دارد.

4. عوارض جانبی مصرف برخی از داروها باعث یووئیت می شود

متأسفانه مصرف برخی از داروها ممکن است خطر ابتلا به یووئیت را افزایش دهند. اگر شما نیز دارو مصرف می‌کنید و احتمال روماتیسم چشمی می‌دهید، بد به دل خود راه ندهید؛ ابتدا لیست داروهای پایین را بررسی کنید:

  • سیدوفوویر 
  • ریفابوتین
  • بیس فسفونات‌ها
  • قطره چشم بریمونیدین 
  • مهارکننده‌های تیروزین کیناز

اگر هرکدام از داروهای بالا را مصرف می‌کنید اصلاً نگران نباشید. آرامش خود را حفظ کنید، وقت چشم‌پزشکی بگیرید و با پزشک متخصص خود دربارۀ مصرف این داروها و مشکل چشمی‌تان صحبت کنید.

بررسی انواع رماتیسم چشمی

انواع مختلف رماتیسم چشمی قسمت‌های مختلف چشمان شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. در جدول پایین 4 نوع شایع انواع یووئیت را بررسی می‌کنیم.

نوع یووئیت چه عارضه‌ای ایجاد می‌کند؟
یووئیت قدامی عنبیه جلوی چشم را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. این نوع یووئیت شایع‌ترین نوع رماتیسم چشمی محسوب می‌شود، اما معمولاً کمتر جدی است.
یووئیت میانی روی شبکیه و عروق خونی پشت عدسی (پارس پلانا) و همچنین ژل مرکز چشم (زجاجیه) تأثیر می‌گذارد.
یووئیت خلفی شبکیه و مشیمیه در پشت چشم را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
پانووئیت همۀ قسمت‌های یووه‌آ، از جلو تا پشت چشم را درگیر می‌کند.
جدول انواع روماتیسم چشمی 

در نظر داشته باشید که نوع یووئیت چشم شما بستگی به این دارد که کدام قسمت از چشم ملتهب شده است. تورم یووه‌آ در نزدیکی جلوی چشم یووئیت قدامی نامیده می‌شود. Uveitis قدامی به طور ناگهانی شروع می‌شود و علائم آن می‌تواند چندین هفته طول بکشد.

به تورم یووه‌آ در وسط چشم، یووئیت میانی ​​می‌گویند. علائم آن ممکن است از چند هفته تا چندین سال ادامه داشته باشد. تورم یووه‌آ به سمت پشت چشم را یووئیت خلفی می‌نامند که علائم آن به‌تدریج ایجاد می‌شود و سال‌ها ادامه پیدا می‌کند. در موارد شدید (که به آن پانووئیت می‌گویند) همۀ لایه‌ها ممکن است درگیر شوند.

علائم روماتیسم چشم چیست؟

روماتیسم چشمی علائم بی‌شماری دارد و بسته به ناحیه‌ای از چشم شما که درگیر می‌شود می‌تواند متفاوت باشد. کارشناسان و چشم‌پزشکان علائم را در چهار حوزۀ اصلی سازماندهی می‌کنند: قدامی، میانی، خلفی و پانووئیت. در ادامه علائم روماتیسم قدامی را بررسی می‌کنیم.

  • چشم درد
  • قرمزی چشم یا سوزش چشم
  • تاری دید
  • حساسیت به نور (فوتوفوبیا)
  • ملتحمه متورم
  • تغییر شکل مردمک (از دایره به شکل نامنظم)
  • مایع سفید رنگی که در انتهای جلوی چشم شما (هیپوپیون) یا به صورت حلقه‌ای در اطراف عنبیۀ شما جمع می‌شود.

یووئیت متوسط ​​(میانی) و خلفی (پشت) معمولاً علائمی را ایجاد می‌کند که دیدن اطراف را برای شما سخت می‌کند. مهم‌ترین علامت این دو نوع یووئیت کاهش بینایی است.

علائم ممکن است به طور ناگهانی رخ دهند و به سرعت بدتر شوند؛ اگرچه در برخی موارد به تدریج ایجاد می‌شوند. در هر حال، گاهی اوقات هیچ علامتی وجود ندارد و علائم یووئیت در معاینه معمولی و چکاپ سالانۀ چشم مشاهده می‌شود. اگر فکر می‌کنید علائم هشدار‌دهنده یووئیت را دارید به سرعت نوبت چشم‌پزشکی بگیرید.

عوارض رماتیسم چشم چیست؟

عارضۀ اصلی یووئیت از دست دادن بینایی است و فردی که این بیماری را می‌گیرد ممکن است نابینا شود. سایر عوارض ممکن است به دلیل تغییراتی که یووئیت در چشم شما ایجاد می‌کند رخ دهد. برخی از این تغییرات عبارت‌اند از:

  • آب مروارید 
  • تورم شبکیه (ادم ماکولا سیستوئید)
  • شبکیه جداشده یا آسیب شبکیه
  • آب سیاه یا گلوکوم
  • فشار زیاد داخل چشم (فشار بالای مایع داخل چشم شما)
  • پوکر ماکولا (غشای اپی رتینال) 
  • تورم و آسیب عصب بینایی

اگر هرگونه علامتی دارید و نگران هستید، حتماً به دکتر مراجعه کنید؛ چراکه عوارض رماتیسم چشمی دائمی هستند و ممکن است خدایی‌نکرده بینایی خود را برای همیشه از دست بدهید.

اب مروارید از عوارض رماتیسم چشمی

آب مروارید از عوارض رماتیسم چشمی

رماتیسم چشمی چگونه تشخیص داده می شود؟

هنگامی که به چشم‌پزشک مراجعه می‌کنید، سؤالاتی دربارۀ علائم بیماری یووئیت از شما می‌پرسد از جمله: سابقه پزشکی و اینکه آیا اخیراً عفونت یا آسیب چشمی داشته‌اید یا خیر. در ادامۀ معاینه چشم، پزشک آزمایش‌های خاصی را برای تشخیص علائم یووئیت تجویز می‌کند.

قدم اول برای تشخیص Uveitis یک معاینه ساده و بدون درد است. پزشک به شما قطره چشم می‌دهد تا مردمک چشمتان را گشاد کند، سپس چشمان شما را از نظر یووئیت و سایر مشکلات چشمی بررسی می‌کند. همچنین معاینۀ تونومتری برای اندازه‌گیری فشار داخل چشم و توموگرافی انسجام نوری (OCT) برای بررسی تغییرات در ساختارهای پشتی چشم شما از واجبات است. بسته به علائم شما، احتمال دارد پزشک آزمایش‌های دیگری نیز تجویز کند که شامل موارد پایین می‌شود:

  • آزمایش خون: اگر پزشک شک کند که یووئیت به دلیل عفونت در چشم شما ایجاد شده است، آزمایش خون تجویز می‌کند.

  • عکس‌برداری: برای مشاهدۀ رگ‌های خونی داخل چشم، پزشک متخصص انواع عکس‌برداری با اشعه ایکس را برای مشاهدۀ قفسه سینه یا MRI مغزی پیشنهاد می‌کند.

بعد از مشاهدۀ نتایج آزمایش پزشک تشخیص می‌دهد که آیا شما رماتیسم چشمی دارید یا خیر و از چه نوعی است. گاهی اوقات تورم و قرمزی چشم شما دلیل خاصی ندارد و با چند روز استراحت و استفاده از قطره چشم برطرف می‌شود. همیشه به یاد داشته باشید تشخیص هر بیماری کار پزشک متخصص است؛ نه اطرافیان شما.

چگونگی درمان یووئیت؛ آیا رماتیسم چشمی درمان می شود؟

خوشبختانه روماتیسم چشمی درمان می‌شود؛ به شرط اینکه خیلی دیر به پزشک مراجعه نکنید. برنامۀ درمانی شما به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ مانند اینکه کدام قسمت از چشم شما تحت‌تأثیر قرار گرفته است و سایر شرایط سلامتی را دارید یا خیر. از آنجایی که درمان‌ها بسیار متفاوت هستند، متخصص مراقبت از چشم بهترین فردی است که می‌تواند انواع مختلف درمان را به شما تجویز کند.

هنگامی که هیچ علت شناخته‌شده‌ای برای Uveitis وجود ندارد، چشم‌پزشک ممکن است درمان‌های عمومی‌تری را به شما تجویز کند. درمان‌ها می‌توانند شامل داروها، جراحی‌ها و روش‌های دیگر برای کمک به تسکین علائم و جلوگیری از مشکلات بعدی باشند.

یووئیت باید فوراً درمان شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود. چشم پزشکان اغلب یووئیت را با قطره‌های چشمی (مانند کورتیکواستروئیدها) که التهاب را کاهش می‌دهند درمان می‌کنند. همچنین ممکن است چشک‌پزشک از قطره برای گشاد کردن مردمک شما استفاده کند که به کاهش درد و تورم کمک خواهد کرد. گاهی اوقات نیز لازم داروهای تزریقی به شما تجویز می‌شود.

اولین و ساده‌ترین درمان بیماری یووئیت با انواع داروهاست. در ادامه برخی از مهم‌ترین داروها و درمان‌هایی را که پزشکان بعد از تشخیص یووئیت به شما تجویز می‌کنند بررسی خواهیم کرد.

  • داروهایی برای کنترل درد: یووئیت ممکن است دردناک باشد؛ بنابراین برای کاهش درد داروهایی به شما تجویز می‌شود. این داروها از اسپاسم قسمت‌هایی از چشم شما جلوگیری می‌کنند.

  • داروهایی برای کاهش التهاب: داروهایی مانند استروئیدها و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی Nsaids به کاهش درد و التهاب ناشی از یووئیت کمک شایانی می‌کنند. خوشبختانه این داروها از کاهش بینایی جلوگیری خواهند کرد. چشم‌پزشک ممکن است استروئیدها را به چند روش مختلف تجویز کند: قطره های چشمی (رایج‌ترین نوع درمان)، تجویز قرص، تزریق آمپول (پزشک با یک سوزن کوچک استروئید را در داخل یا اطراف چشم شما تزریق می‌کند).
  • داروهایی برای درمان ویروس: برای درمان‌های خاص از داروهای ضدویروسی استفاده می‌شود اما این داروها به عفونت‌های باکتریایی، قارچی یا انگلی کمک نمی‌کنند.

  • ایمپلنت: اگر سایر درمان‌ها مؤثر نباشند، پزشک ممکن است جراحی ایمپلنت را به شما پیشنهاد دهد. جراحی ایمپلنت چگونه است؟ پزشک دستگاه کوچکی به نام ایمپلنت را در چشم شما می‌گذارد.

داروهای استروئیدی ممکن است عوارض جانبی داشته باشند و خطر ابتلا به آب مروارید و گلوکوم را افزایش دهند. اگر برای درمان یووئیت داروهای استروئیدی مصرف می‌کنید، حتماً به طور منظم برای چکاپ چشم پیش دکتر متخصص بروید تا علائم این مشکلات را بررسی کنید.

آیا می توان از یووئیت پیشگیری کرد؟

متأسفانه یووئیت قابل پیشگیری نیست. بسیاری از علت‌های آن به‌طور غیرقابل‌پیش‌بینی اتفاق می‌افتندو کارشناسان هنوز دلیل برخی از یووئیت‌ها را درک نکرده‌اند. در هر حال، شما می‌توانید چند کار را برای کاهش خطر ابتلا به روماتیسم چشم انجام دهید:

  • برای تشخیص زودهنگام مشکلات چشمی به طور منظم (سالی یک‌بار یا دوسال یک‌بار) به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

  • اگر شغل جوشکاری دارید، برای جلوگیری یا کاهش شدت صدمه‌های چشمی استفاده از محافظ چشم ضروری است.

  • عفونت‌های کلی بدن را درمان کنید تا بدتر نشوند و گسترش نیابند.

درنهایت حتماً بهداشت چشم و صورت را در اولویت قرار دهید و شب‌ها قبل از خواب با شامپو بچه یا سایر شامپوهای مناسب صورت خود را بشویید تا دچار انواع بیماری‌های چشم نشوید.

چکاپ منظم و سالانه؛ رمز پیروزی برای داشتن چشمان سالم

داشتن شرایطی مانند یووئیت و اطلاع از احتمال از دست دادن بینایی می‌تواند ترسناک باشد. ما قصد نداریم شما را نگران کنیم و هر قرمزی یا ورم چشم دلیل روماتیسم چشمی نخواهد بود. ما در این مقاله به شما کمک کردیم تا خوددرمانی را کنار بگذارید و به شما گفتیم که اگر ورم چشم، قرمزی یا تاری دید شما بعد چند روز خوب نشد به دکتر متخصص اعتماد کنید. تشخیص و درمان زودهنگام هر نوع بیماری از جمله یووئیت Uveitis می‌تواند از مشکلات جدی و خطرناکی مانند از دست دادن دائمی بینایی جلوگیری کند.

هنگامی که پزشک تشخیص نوع بیماری را داد، همۀ راهنمایی‌های پزشک را به طور منظم انجام دهید تا از درمان نتیجه مطلوب بگیرید. بهترین پیشنهاد ما به شما انجام چکاپ سالانه بدن (از جمله چشم) برای پیشگیری از هر نوع بیماری‌ای خواهد بود. لطفاً برای سلامتی خود و خانواده مراجعه منظم به پزشک را فراموش نکنید.

سؤالات متداول:

1. آیا من در معرض خطر رماتیسم‌های چشمی قرار دارم؟

هر کسی ممکن است به یووئیت مبتلا شود، اما این بیماری در افراد 20 ساله تا 60 ساله شایع‌تر است. اگر سیگار می‌کشید، بیشتر از بقیۀ افراد جامعه در معرض خطر یووئیت هستید. هر قرمزی و تورم چشم یووئیت نیست اما اگر طول کشید حتماً به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

2. آیا یووئیت مسری است؟

یووئیت مسری نیست و شما نمی‌توانید آن را از سایر افراد بگیرید؛ اما ممکن است نشانه‌ای از عفونت‌های مسری باشد. چکاپ سالانه به شما در کاهش ابتلا به هر نوع بیماری‌ای کمک می‌کند. البته رماتیسم‌های چشمی را می‌توانید از برخی از عفونت‌هایی که حیوان‌های خانگی شما دارند بگیرید. اگر حیوان خانگی دارید حتماً مراقب سلامتی‌اش باشید.

مطالب مربوط با روماتیسم چشمی
بهترین مناطق تزریق بوتاکس کجاست

بهترین مناطق تزریق بوتاکس کجاست

بهترین مناطق تزریق بوتاکس در صورت کدام نواحی هستند؟ بوتاکس در اوایل استفاده ای درمانی داشت و غالبا برای درمان عدم تقارن در چشم ها به کار میرفت.
بیشتر
پینگوکولا چیست و دلایل به وجود امدن آن چه می باشد؟

پینگوکولا چیست و دلایل به وجود امدن آن چه می باشد؟

پینگوکولا و دلایل به وجود امدن آن یک نوع بیماری غیر سرطانی در چشم ها است. علت پینگوکولا و دلایل به وجود امدن آن می تواند پیری و اشعه ماورا بنفش باشد.
بیشتر
راه های مراقبت از چشم در برابر مواد ضد عفونی کننده

راه های مراقبت از چشم در برابر مواد ضد عفونی کننده

استفاده مواد ضد عفونی کننده و مراقبت از چشم اهمیت بسیاری دارد.امروزه روش های بسیاری برای استفاده از مواد ضد عفونی کننده و مراقبت از چشم وجود دارد.
بیشتر
عوامل تاثیرگذار در قیمت بوتاکس زیر چشم

عوامل تاثیرگذار در قیمت بوتاکس زیر چشم

قیمت بوتاکس زیر چشم یکی از سوالاتی است که معمولا ذهن افراد مختلف را درگیر می کند. بوتاکس از روش های موثر در از بین بردن چین و چروک ها محسوب می شود.
بیشتر
6LdhPwgbAAAAAMu0Zi9ePAgqbmwgzXXDuDGupz0I