روش لازک (LASEK) نوع تغییر یافته پی آر کی (PRK) می باشد. در جراحی لازک چشم پزشک از یک محلول الکلی جهت برداشت لایه اپی تلیوم قرنیه استفاده می کند. سپس لیزر اکسایمر بر روی قرنیه تابیده می شود و مجدداً لایه اپی تلیوم در محل اولیه قرار می گیرد. این روش در حال حاضر طرفداران کمتری دارد و عملاً جراحی پی آر کی (PRK) جایگزین آن شده است. در بیانی واضح تر می توان گفت که عمل پی آر کی (PRK) یک نوع جراحی انکساری برای درمان نزدیک بینی، دوربینی و همینطور آستیگماتیسم بوده و علاوه بر آن اولین نوع عمل جراحی لیزر چشم برای درمان ضعف بینایی می باشد.
پی آر کی (PRK) مخفف کلمات فتو رفراکتیو کراتکتومی است که در آن با استفاده از اشعه لیزر اگسایمر از میزان نزدیک بینی بیمار می کاهند. با استفاده از این روش لایه بسیار نازکی از قرنیه در حد چند ده میکرون برداشته شده و با تغییر ایجاد شده در انحنای قرنیه، از میزان عیب انکساری چشم کاسته می شود.
اساس این روش به اوایل دهه 1980 برمی گردد که محققان آزمایشگاه پژوهشی IBM از این لیزر برای تراش قطعات کامپیوتری استفاده می کردند، در این زمان آقای دکتر Srinivasin متوجه توانایی های این لیزر در تداخل با بافت های زنده شد. سپس آقای دکتر Steven Trokel در انجام عمل لیزر اگسایمر برای تراش مجدد قرنیه پیش قدم شد و در نتیجه عمل پی آر کی (PRK) در سال 1987 متولد شد.
در واقع باید بگوییم عمل پی آر کی (PRK) برای بیمارانی که مبتلا به هریک از دوربینی، نزدیک بینی و یا آستیگماتیسم هستند، مناسب می باشد.
از مزایای عمل (PRK) می توان به هریک از موارد زیر اشاره کرد:
در حین عمل جراحی پی آر کی از شما خواسته می شود برای مدت کوتاهی به یک نور خیره شوید، و همراه با آن جراح از طریق میکروسکوپ چشمان شما را بررسی خواهد کرد. مقداری از بافت توسط انرژی لیزر میکروسکوپی حذف شده و حالت قرنیه تغییر پیدا میکند. در حین انجام این کار ممکن است فشار بر روی چشم احساس شود اما اکثر بیماران احساس ناراحتی نخواهند کرد و علاوه بر آن جراح کاملا کنترل لیزر را در دست دارد و می تواند آن را هر زمان که بداند خاموش کند.
برای کسب اطلاعات بیش در خصوص هزینه عمل پی آر کی (PRK) و اطلاعات بیشتر در خصوص این جراحی، می توانید به وب سایت دکتر پورمازار مراجعه کنید.