در این مقاله قصد داریم به ارائه اطلاعاتی در مورد لنز طبی بپردازیم. اگر می خواهید لنز طبی تهیه کنید و به دنبال کسب اطلاعاتی در مورد آن هستید در این مقاله همراه ما باشید، انسان های بسیاری هستند که از لنزهای طبی استفاده می کنند و ممکن است که استفاده از لنزهای طبی به دلایل مختلفی باشد. کسانی که دارای مشکلات چشمی از جمله دوربینی و نزدیک بینی و آستیگماتیسم هستند به جای عینک می توانند از لنزهای طبی استفاده کنند، علاوه بر لنزهای طبی لنزهایی نیز وجود دارند که غیر طبی هستند و بیشتر برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند.
به طور معمول اولین توصیه ای که برای کسانی که از عیوب بینایی مانند دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم برخوردار هستند ارائه می شود استفاده از عینک است، اما در برخی از موارد افراد برای استفاده از عینک مشکل دارند، برای مثال ورزشکاران حرفه ای یا کسانی که زیاد تحرک دارند و یا اغلب افرادی که دچار قوز قرنیه هستند نمی توانند از عینک استفاده کنند به همین دلیل است که ترجیح می دهند از لنز طبی استفاده کنند.
لنزهای طبی و به طور کلی لنزها، عدسی بسیار نازکی هستند که بر روی قرنیه چشم قرار داده می شوند و به دلیل تبادل اکسیژن مستقیم قرنیه چشم ضروری است که لنزهای طبی مناسب توانایی عبور اکسیژن از خود را داشته باشند. با مراجعه به محتوا "استفاده از عینک بهتر است یا لنز" می توانید از تفاوت هر یک اطلاعات بیشتری را دریافت کنید. در ادامه به انواع لنزهای طبی اشاره می کنیم.
1. لنز طبی سخت
لنزهای طبی سخت در 2 نوع لنز سخت استاندارد و سخت نافذ اکسیژن می باشد:
این نوع از لنزها به لنزهایی گفته می شود که قادر نیستند، اکسیژن را انتقال دهند و هیچگونه نفوذپذیری نسبت به اکسیژن ندارد با این شرایط قرنیه چشم به منظور استفاد از اکسیژن لازم باید دائم اشک را بین قرنیه و لنز پمپاژ کند زمانی که عمل پلک زدن انجام می پذیرد این اتفاق می افتد. لنز سخت استاندارد را با بهره گیری از محلول نرم کننده روی قرنیه چشم قرار می دهند. مهمترین مزیت این لنزها این است که قیمت مناسبی دارند و نگهداری آنها نیز بسیار آسان است و برای اصلاح آستیگماتیسم بسیار مناسب است. از عیب های آن نیز می توان به تاری دید و نارسایی اکسیژن به بدن اشاره کرد که مشکل ساز است.
یکی دیگر از انواع لنزهای سخت نیز، لنز سخت نافذ اکسیژن است این لنز به دلیل این که به راحتی تبادل اکسیژن را انجام می دهد برای کسانی که مشکل قوز قرنیه دارند بسیار مناسب است. این لنزها بعد از لنزهای سخت نفوذ ناپذیر طراحی شد که توانست مشکلات آنها را برطرف کند.
2. لنز طبی نرم
یکی دیگر از انواع لنزهای طبی، لنز طبی نرم است این لنزها از جدیدترین نسل لنزها محسوب می شوند، در ساخت این لنزها از مواد پلاستیکی استفاده نمی شود و از موادی بهره گرفته می شود که در آنها جذب آب نمک موجود در اشک انسان امکان پذیر است و از آن به عنوان لنزهای آب دوست یا هیدروفیل نیز یاد می شود. لنز طبی نرم بیشتر از لنز طبی سخت طبیعی است و به دلیل داشتن حالت انعطاف مناسب استفاده از آن راحت تر است.
کسانی که دچار عوارض بینایی مانند نزدیک بینی و دوربینی هستند، می توانند از لنزهای سافت و یا همان لنز طبی نرم استفاده کنند. کسانی که به آستیگماتیسم مبتلا هستند و آستیگماتیسم آنها حداکثر تا یک می باشد (مثبت یا منفی فرق نمی کند) نیز می توانند از لنز طبی نرم استفاده کنند و برای آنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در شرایطی که نمره آستیگماتیسم ما بین 1.25 تا 2 نمره باشد استفاده از لنز نرم تحت شرایطی امکان پذیر است. در صورت بیشتر بودن آستیگماتیسم از نمره 2 بهتر است که از لنز طبی سخت یا سافت توریک استفاده شود، برای چشم هایی که قوز قرنیه دارند نیز می توان از لنز سخت نفوذپذیر استفاده کرد.
اصول مراقبت برای کسانی که از لنز طبی استفاده میکنند
از دست دادن بینایی دلایل مختلفی دارد که قطعا برای همه افراد شرایط ناخوشایند را فراهم میکند. در این مقاله سعی شده تا انواع بیماری ها و دلایلی که موجب بینایی شده را معرفی کرده تا با آشنایی با آنها از نابینا شدن خود جلوگیری شود.