دکتر پورمازار جراح و متخصص عمل لازک چشم ،لیزیک،بلفاروپلاستی

چگونه می توانیم بفهمیم که چشم مان آب سیاه دارد

گردآوری شده توسط : گروه تحقیقاتی کلینیک چشم بینایی
آخرین به روز رسانی :21 خرداد ، 1399
چگونه می توانیم بفهمیم که چشم مان آب سیاه دارد

چطور از وجود آب سیاه در چشم مان مطلع شویم؟

بیماری آب سیاه یا گلوکوم، به دو صورت حاد و مزمن رخ می دهد که در مرحله حاد این بیماری، امکان دارد بیمار به سردرد، تهوع، استفراغ، درد چشم در هنگام حرکات چشم و همچنین قرمزی چشم دچار شود. اما در مرحله مزمن در بیماری آب سیاه، بیمار دچار نوعی سردرد شبیه سردردهای میگرنی میشود. 

آب سیاه یا گلوکوم

بیماری آب سیاه از مادرزادی تا بزرگسالی

بیماری آب سیاه ممکن است مادرزادی باشد که بیشترین علایم نوزادان تازه متولد شده، بزرگ شدن کره چشم، آب ریزش و اشک ریزی است . 
نکته بسیار مهم این است که ذات بیماری آب سیاه پیش رونده است و درمان قطعی ندارد به همین دلیل است که پزشکان این بیماری را کنترل می کنند.

گلوکوم یا آب سیاه

گلوکوم یا آب سیاه دارای انواع مختلفی است. اما رایج ترین نوع آن را می توان عنوان اولیه معرفی کرد. این موارد عاملی به جز ساختار خود چشم ندارند، که در برخی از این موارد می توان با اقدامات پیشگیرانه ای مانند لیزر درمانی از ایجاد یا گسترش بیماری جلوگیری کرد. در مرحله نهایی این بیماری که بخش عظیمی از میدان دید فرد از بین رفته است و قابل تشخیص توسط خود بیمار نیست، باید حتما توسط جراح و متخصص چشم پزشک معاینه و معالجه شود. پس اگر افراد منتظر باشند تا علایم بیماری بروز کند، سپس اقدام نمایند این اشتباه است و بر اثر این اقدام اشتباه، مراحل نهایی بیماری، بدون درمان می ماند و درمان کمک چندانی برای بازگرداندن دید از دست رفته نمی کند و فقط پزشک متخصص می تواند دید باقی مانده را نجات دهد.

چه افرادی بیشتر در معرض بیماری گلوکوم هستند ؟

بیماری گلوکوم عمدتا بر روی بزرگسالان بالای 40 سال تاثیر می گذارد، اما این به این معنی نیست که افراد دیگر در معرض این بیماری قرار نمیگیرند. جوانان، کودکان و همچنین نوزادان می توانند از مبتلایان این بیماری باشند اما در مجموع یک سری از افراد بیشتر امکان داد این بیماری را دچار شوند :

1. افرادی که به صورت ارثی بیماری گلوکوم را در خانواده دارند یا در نسل های قبلی، افراد نابینا داشتند.
2. افراد بالای 50  سال.
3. افرادی که پیوند قرنیه و یا جراحی های شبکیه داشتند.
4. استفاده بیش از حد از داروهایی کورتون دار باعث بالا رفتن فشار چشم می شود. بنابراین افرادی که به دستور پزشک مجبور به استفاده از این داروها هستند باید به صورت دوره ای نزد چشم پزشک متخصص نیز بروند تا فشار چشم آنها را اندازه بگیرد.
5. اختلال در عملکرد تیروئید چه به صورت پرکار و یا کم کار به علت تغییراتی که در ساختار اطراف چشم دارد می تواند بیمار را تا آخر عمر مستعد بروز گلوکوم کند.
6. افرادی که سابقه آسیبهای شیمیایی با مواد اسیدی و مواد قلیایی دارند.
7. افرادی که سابقه ی ضربه های چشمی دارند، حتی پس از گذشت چند سال می توانند دچار بیماری گلوکوم شوند.
8. افرادی که به بیماری آب مروارید مبتلا هستند، ممکن است در مواردی زمینه ساز بیماری آب سیاه شوند. 

 
مطالب مربوط با چگونه می توانیم بفهمیم که چشم مان آب سیاه دارد
رتینیت چشم چیست؟

رتینیت چشم چیست؟

بیماری های شبکیه می ‎توانند بر روی هر بخشی از شبکیه چشم تاثیر بگذارند که برخی از این بیماری ها قابل درمان هستند و در صورت عدم درمان بیماری شبکیه چشم، فرد ممکن است دچار افت شدید بینایی و حتی کوری نیز بشود.
بیشتر
طراحی لنزهای تماسی به چه شکل است

طراحی لنزهای تماسی به چه شکل است

طراحی لنزهای تماسی به گونه اس است که عیوب انکساری چشم را برطرف می کند. طراحی لنزهای تماسی امروزه در انواع مختلفی و به شکل های گوناگون صورت می گیرد.
بیشتر
عوارض خشکی چشم

عوارض خشکی چشم

خشکی چشم یکی از بیماری های رایج چشمی بوده که می تواند در هر سنی و بنا به دلایل مختلفی در افراد این بیماری به وجود آید و عوارض متعددی را با خود به همراه خواهد داشت.
بیشتر
مراقبت های بعد از کاشت لنز کدامند

مراقبت های بعد از کاشت لنز کدامند

مراقبت های بعد از کاشت لنز از جمله مهم ترین اقداماتی است که باید پس از عمل جراحی به خوبی آن ها را انجام داده تا مانع از بروز عوارض عمل شده و از رخداد هر اتفاقی جلوگیری نمایید
بیشتر
6LdhPwgbAAAAAMu0Zi9ePAgqbmwgzXXDuDGupz0I