جراحی و عمل چشم از روش های مختلفی برخوردار است که در این مقاله سعی شده شما عزیزان را با هریک از این روش های مختلف جراحی چشم و همینطور نحوه انجام آن آشنا کنیم
بیماری انحراف چشم، یکی از بیماری هاییست که جزو عیوب انکساری محسوب نشده و این بیماری مربوط به عضلات چشم می باشد و قطعا با عمل لیزیک بهبود نخواهد یافت. اما جای نگرانی نیست چون با دیگر روش ها که در این گزارش آمده است، قابل درمان می باشد.
توانایی دید افراد در سن ها و دوره های مختلف زندگی، تغییراتی می کند. در افراد بالای 40 سال ممکن است اختلالی در دید به وجود بیاید که نام آن را پیرچشمی می نامند. پیشرفت بیماری پیرچشمی حدوداً تا 55 سالگی ادامه پیدا می کند. بیماران مبتلا به پیرچشمی دارای اختلال در تطابق عدسی چشمشان هستند، این بدان معناست که فرد مبتلا دید واضحی از اشیاء نزدیک خود ندارد و آنها را دورتر می بیند. به عبارت دیگر می توان گفت با افزایش سن در افراد، خاصیت انعطاف پذیری خود را به مرور زمان از دست می دهد و کم می شود و با کاسته شدن این منعطف بودن، چشم فرد برای دید نزدیک نمی تواند تطابق داشته باشد و اجسام نزدیک را نمی تواند به وضوح مشاهده نماید. افراد مبتلا به پیرچشمی برای خواندن کتاب و یا خطوط ظریف دفتر تلفن با مشکل مواجه می شوند. همچنین گاهی ممکن است دچار خستگی و سردرد شوند.
هنگامی که پا به دهه پنجاه زندگی می گذاریم، ماهیچه هایی که لنز چشم را نگهداری می کنند، ضعیف می شوند. ماهیچه های ضعیف شده نمی توانند عدسی چشم را به راحتی به حرکت درآورند، در نتیجه نوری که از سمت اشیاء به چشم می رسد را به درستی روی شبکیه متمرکز نمی کند و بنابراین اجسام به وضوح دیده نمی شوند. به عبارت ساده تر می توان گفت در پیرچشمی قدرت تمرکز خود را روی اجسام خارجی از دست می دهیم.
به صورت کلی تغییراتی در بدن به دلیل افزایش سن ایجاد می شود که اجتناب ناپذیر هستند و برگشت پذیر نیستند، پیرچشمی یکی از آنها می باشد. این مشکل مسئله نگران کننده و حادی نیست و به راحتی اصلاح یا درمان می شود.
پیر چشمی همانند دیگر مشکلات بدن، علائمی از خود نشان می دهد. البته قابل ذکز است که در افراد مختلف ممکن است علائم گوناگونی داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر شما، مهمترین و بیشترین علائم پیرچشمی را نام می بریم تا با آنها آشنا شوید تا در صورت مشاهده سریعاً به متخصص چشم پزشک مراجعه کرده و آن را درمان کنید.
نکته: افرادی که با مطالعه، کار با کامپیوتر و یا کارهای ظریف همانند خیاطی سروکار دارند، زودتر متوجه بروز مشکلات می شوند.
نکته: با توجه به شغل افراد، نیاز به استفاده از عینک نزدیک در پیرچشمی با توجه به شرایط شخص، با تقدم و تاخر خواهد بود.
چنانچه مشکل پیرچشمی دارید و به موقع و به درستی از آن جلوگیری و یا آن را درمان نکنید، دچار مشکلات و اختلالاتی خواهید شد. این مشکلات که ناشی از پیرچشمی هستند را برای شما نام می بریم.
پیرچشمی امری اجتناب ناپذیر است و قابل پیشگیری نیست ولیکن با اقدامات و انجام کارهای ساده ای می توان از بینایی و چشم ها به خوبی مراقبت کرد. این کارها عبارتند از:
گرچه که برای پیرچشمی درمان قطعی وجود ندارد ولیکن می توان با توجه به شرایط و خصیصه های متفاوت شخصی هر فرد، از روش های گوناگون، جهت بهبود دید بیمار اقدام کرد. در ذیل روش های گوناگون را نام می بریم.
متخصصان چشم، بر این باورند که استفاده از عینک، بهترین روش برای بهبود پیرچشمی به شمار می رود. افرادی که قبل از مبتلا شدن به پیرچشمی، نزدیک بین یا دوربین بوده اند، با ابتلا به پیر چشمی می بایست از دو عینک استفاده نمایند، یکی برای دیدن فاصله نزدیک و یکی برای برای مشاهده اجسام دور. با این حال گاهی پزشکان عینک های دو کانونی برای بیماران خود تجویز می کنند تا آنها بتوانند با استفاده از یک عینک، هم مشکل نزدیک بینی و هم دوربینی خود را برطرف نمایند.
چشم هرچند سال یکبار، 0.25 الی 0.5 نمره افزایش می یابد، بنابراین باید معاینات منظم چشم پزشکی را جدی گرفته و به صورت همیشگی انجام دهید.
گاهی بیماران به جای استفاده از عینک، خواستار استفاده از لنزهای تماسی هستند، که برای آنها از انواع مختلف لنزها استفاده می شود. لنزهای تماسی چند کانونی برای رفع همزمان نزدیک بینی و دوربینی وجود دارد که به این صورت کار می کند که قسمت بالایی آن جهت دید دور و قسمت پایینی آن برای دید نزدیک تعبیه شده است. نوع دیگر و معمولی لنز نیز برای اصلاح تک چشمی استفاده می شود، به این صورت که یک لنز برای رفع نزدیک بینی و لنز دیگر نیز جهت رفع دوربینی استفاده می شود و پس از مروز زمان مغز در به کارگیری یک چشم برای دید نزدیک و دیگری برای دید دور سازگار می شود. البته قابل ذکر است که در این نوع از لنز، دید سه بعدی نخواهید داشت.
به مرور با گذشت زمان و با تغییر شماره چشم، می بایست به پزشک مراجعه نمایید تا طبق معاینات جدید، برای شما لنزهای جدیدی را تجویز کند. در برخی مواقع با مراجعه به دکتر هنگام تجویز لنزهای تماسی، عینک هم جهت مطالعه برای شما تجویز خواهد کرد.
در برخی مواقع هنگامی که بیمار احساس نارضایتی در استفاده از عینک و لنزهای تماسی داشته باشد و تغییر دائم شماره چشم، انواع مختلفی از جراحی و لیزر برای اصلاح عیوب انکساری می توان استفاده کرد. البته بیمار می باید تمام شرایط مناسب را جهت تحت جراحی و لیزر چشم قرار گرفتن را داشته باشد. انواع متفاوتی از جراحی وجود دارد که بیمار می تواند با مراجعه به پزشک معالج و بررسی های دقیق شرایط، بهترین نوع را انتخاب کند.
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هر گونه مشکلات بینایی و راه های درمان آن می توانید به وب سایت دکتر پورمازار به نشانی www.binaii.com مراجعه کنید. علاوه بر آن در صورت هر گونه مشکل و درمان مشکلات بینایی خود به مطب دکتر پورمازار که در " صفحه تماس با ما " آن قرار دارد مراجعه کنید.
امتیاز کاربران برای این صفحه