بیماری انحراف چشم، یکی از بیماری هاییست که جزو عیوب انکساری محسوب نشده و این بیماری مربوط به عضلات چشم می باشد و قطعا با عمل لیزیک بهبود نخواهد یافت. اما جای نگرانی نیست چون با دیگر روش ها که در این گزارش آمده است، قابل درمان می باشد.
تنبلی چشم یکی از بیماری های شایع در میان کودکان است. بهترین راه برای جلوگیری از تنبلی چشم مراجعه به پزشک و درمان به موقع آن می شود. با شناخت علائم تنبلی چشم و عوارض تنبلی چشم و روش های تشخیص بیماری تنبلی چشم و روش جلوگیری از تنبلی چشم چشمانی سالم را به کودکان خود هدیه دهید.
انحراف چشم نوعی بیماری چشم است که چشم ها حالت نامتقارنی نسبت به هم دارند و زاویه ی دید چشمها با هم متفاوت است. امکان دارد که این انحراف دو چشم از هم، همواره قابل مشاهده باشد و یا برخی اوقات والدین انحراف چشم کودک را مشاهده کنند، برای مثال زمانی که کودک خسته است و یا زمانی که کودک به وسیله ای در فاصله ی نزدیک نگاه میکند. استرابیسم در اطفال مشکل نسبتا شایعی است ولی این امکان هم وجود دارد که ر سنین بالاتر نیز این بیماری بروز پیدا کند.
استرابیسم امکان دارد که از بدو تولد وجود داشته باشد و یا در سالهای رشد کودک نمود پیدا کند. در بیشتر موارد علت این بیماری ناشناخته است و همچین در خانواده ای که این بیماری وجود دارد امکان دارد به شکل موروثی منتقل شود. اکثرا تشخیص این بیماری بین سنین 1 تا 4 سالگی است و ابتلا پس از سن 6 سالگی بسیار نادر است اما این نکته حایز اهمیت است که کودک در هر سنی که باشد، اگر علایمی مبنی بر استرابیسم مشاهده نمودید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
انواع انحراف چشم(استرابیسم)
توصیه میکنیم فرزند خود را در دوران شیرخوارگی و پیش از مدرسه نزد متخصص چشم برده و اگر در خانواده فردی وجود دارد که دچار بیماری انحراف چشم و یا سابقه ی آمبلیوپی باشد، این معاینات باید در دوره های بیشتر و با دقت بیشتری انجام شود. در نوزادان تشخیص به علت داشتن بینی پهن و چین پوستی داخل پلک، کمی دشوار است و بهتر است که توسط متخصص معاینات انجام شود تا استرابیسم واقعی یا کاذب تشخیص داده شود.
هدفهای اصلی عمل جراحی استرابیستم یا انحراف چشم این است که بیمار دید دوچشمی خود را داشته باشد و همچنین از نظر ظاهری نیز دید مستقیم داشته باشد. پس از معاینه ی دقیقی که پزشک انجام می دهد، بنابر تشخیص میتواند یک و یا چند روش درمانی را همزمان و یا با تفاوت زمانی انجام دهد.
در هیچ کدام از عمل های جراحی انحراف چشم کره ی چشم از محل خود خارج نشده و برشی بر روی بافت چشم ایجاد میشود و بنابر تشخیص پزشک دسترسی به عضلات مورد نظر انجام میشود. در عمل جراحی کودکان و اطفال بیهوشی ضروری است اما در بزرگسالان با بی حسی موضعی عمل جراحی صورت میگیرد.
سیر بهبودی در این عمل جراحی سریع است و معمولا بیمار پس از چند روز میتواند به فعالیتها ی روزمره ی خود بپردازد و بنا به تشخیص پزشک شاید نیاز باشد که بیمار از عینک و یا منشور نیز استفاده نماید.
مانند بسیاری از عمل های جراحی عوارضی مانند عفونت و خونریزی در این عمل وجود دارد، عمل جراحی انحراف چشم معمولا بی خطرترین و موثرترین روش درمانی است و در عین حال هیچ وقت جایگزین کاملی برای عینک و یا آمبلیوپ درمانی نخواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انحراف چشم می توانید به سایت دکتر پورمازار و همینطور می توانید برای درمان انحراف چشم و درمان دیگر مشکلات بینایی خود می توانید به مطب دکتر پورمازار که در صفحه "تماس با ما" آن درج شده است مراجعه کنید.
امتیاز کاربران برای این صفحه